Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυζήτηση για το βιβλίο «Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Συζήτηση για το βιβλίο «Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Το Βιβλίο με τίτλο « Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» της Μίτσικο Αογιάμα, θα τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης, ανάλυσης και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των μελών της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού , την προσεχή Δευτέρα 22/4/2024 στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ελευθερίου Κορδελιού στις 5μ.μμ. ( Κατσαντώνη και Καραβαγγελη).

Η « Βιβλιοθήκη των κρυφών ονείρων» είναι ένας ύμνος στις βιβλιοθήκες και στους βιβλιοθηκάριους, τους αφανείς ήρωες που με τις ευαίσθητες κεραίες τους αφουγκράζονται τις βαθύτερες ανάγκες των αναγνωστών, και φυσικά στα βιβλία, που όσο απρόσμενα κι αν βρεθούν στα χέρια μας, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν τη ζωή μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Συντονίζουν οι Συγγραφείς

Καίτη Στεφανάκη και Σοφία Χατζηπασχάλη

Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΊΑ

ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πέντε άνθρωποι, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, περνούν το κατώφλι μιας μικρής βιβλιοθήκης στην καρδιά του Τόκιο.

Όλοι βρίσκονται σ’ ένα σταυροδρόμι της ζωής τους. Μια νεαρή πωλήτρια σε πολυκατάστημα που θέλει να αποκτήσει καινούριες δεξιότητες και να τα καταφέρει στη νέα της ζωή στην πρωτεύουσα· ένας τριανταπεντάχρονος λογιστής εταιρείας επίπλων που ονειρεύεται να ανοίξει το δικό του μαγαζί με αντίκες· μια ευσυνείδητη πρώην υπεύθυνη σε περιοδικό, που έχασε τη θέση της εξαιτίας της μητρότητας και πασχίζει να συνδυάσει τις επαγγελματικές της προσδοκίες και την ανατροφή ενός παιδιού· ένας τριαντάχρονος άνεργος, με αναξιοποίητο ταλέντο στη ζωγραφική, που έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του και νιώθει ότι είναι βάρος για την οικογένειά του· ένας συνταξιούχος που δεν ξέρει πώς να περάσει τον άπλετο ελεύθερο χρόνο του κι αναζητά καινούρια ενδιαφέροντα.

Η Σαγιούρι Κοματσί, η αινιγματική βιβλιοθηκάριος, θα προτείνει στον καθένα τους από ένα βιβλίο που απέχει πολύ από αυτό που είχαν στο μυαλό τους να διαβάσουν. Αυτό ακριβώς το απρόσμενο ανάγνωσμα θα τους κάνει να αναρωτηθούν ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της ζωής και θα τους δώσει το κλειδί για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ