Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρουσιάστηκε το βιβλίο «Ο χορός του αετού»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ο χορός του αετού»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Κορδελιού-Ευόσμου «Ο Σταυραετός» παρουσίασε στο χώρο του Συλλόγου το εξαιρετικό βιβλίο της Νάγιας Δαλακούρα «Ο χορός του αετού».

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστορηματικό βιβλίο που αφορά τους Σαρακατσάνους και πραγματεύεται θέματα όπως την διαβίωση τους, την εκπαίδευση τους καθώς και τον έρωτα.

Ο Σύλλογος με αφορμή την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου ίδρυσε λέσχη ανάγνωσης. Μια λέσχη που ο Σύλλογος φιλοδοξεί να μεγαλώνει μέρα με την μέρα και να την αγκαλιάσουν όλοι.

Όσον αφορά την παρουσίαση, για το βιβλίο μίλησαν οι Σκεύας Αντώνης (Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής) και Αποστόλου Δημήτρης (Υπεύθυνος Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης).

Την εκδήλωση συντόνισε άψογα η Σαρακατσάνα στην καταγωγή και πλέον φίλος και συνοδοιπόρος του συλλόγου, δημοσιογράφος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Παπαδοπούλου Σοφία.

Στην παρουσίαση παρεβρέθηκαν ο κ. Κούβελας Δημήτρης (Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης), ο κ. Μουτσιάνας Γεώργιος (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων) , ο κ. Φαρμάκης Ιωάννης (Πρώην πρόεδρος του συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων) , ο κ. Στάθης Λαφαζανίδης (Πρώην Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου) , η κ. Καπνοπούλου Έφη (Πρόεδρος Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού) , η κ. Τσαουσίδου Νατάσα (Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού) , ο κ. Γεωργίου Ευάγγελος (Δημοτικός Σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου) , ο κ. Κώτσου Χρήστος ( Μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας και Κοινοτικός Σύμβουλος Ελευθερίου Κορδελιού) , ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» με τον πρόεδρο κ. Μουλαρά Ανδρέα και ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» με την κ. Τσιλιγγίρη Μένια.

Ακολουθεί βίντεο της εκδήλωσης…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ