Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η Ήρα από το στάρι

Μαρία Μανούκα: Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η Ήρα από το στάρι

Δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η κυρία Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου».

«Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η Ήρα από το στάρι!», έγραψε η κυρία Μανούκα, αισθανόμενη ενθουσιασμένη και αποφασισμένη, όπως πληροφορεί η ίδια από την ίδια ανάρτησή της στο facebook.

Από κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν αρκετά σχόλια υποψηφίων της. Από τα σχόλια ξεχωρίζει αυτό ενός υποψηφίου της που γράφει: «…ποια η Ήρα και ποιο το στάρι; Ας μας πει ο ποιητής να ξέρουμε».

Έπειτα ξεσπάει μια αντιπαράθεση του συγκεκριμένου υποψηφίου με άλλους υποψηφίους της παράταξης, επειδή κάποιοι αντιδρούν που χαρακτήρισε ποιήτρια την επικεφαλής της παράταξης. «Είναι ο ποιητής της ανάρτησης», απαντά ο υποψήφιος που χαρακτήρισε ποιήτρια την επικεφαλής.

Η επικεφαλής της παράταξης αποφάσισε να μιλήσει με γρίφο σε δημόσια ανάρτησή της. Η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων της και η αντιπαράθεση δημιουργήθηκε εξαιτίας του γρίφου. Ήταν λογικό να αναρωτηθούν ποια είναι η Ήρα (μάλιστα με κεφαλαίο ήτα) και ποιο είναι το στάρι.

Γιατί το ζιζάνιο ήρα γράφτηκε με κεφαλαίο ήτα;! Υποθέτουμε όχι γιατί η γράφουσα πιστεύει ότι η παροιμία αναφέρεται στη θεά Ήρα, αλλά γιατί ήθελε να τονίσει ότι είναι πολύ μεγάλο και επικίνδυνο το συγκεκριμένο ζιζάνιο που θα ξεχωρίσει από το στάρι της υπόλοιπης παράταξης ή γιατί ήθελε να δείξει ότι το ζιζάνιο είναι γένους θηλυκού ή γιατί ήθελε να επισημάνει ότι το ζιζάνιο δεν είναι ένα αλλά πολλά.

Οψόμεθα. Προφανώς για να έκανε η κυρία Μανούκα τέτοια ανάρτηση, γρήγορα θα υπάρξουν εξελίξεις για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και για να δούνε και οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου ποιοι, κατά τη γνώμη της κυρίας Μανούκα, είναι η ήρα και ποιοι είναι το στάρι.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ