Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν τον τιμάει καθόλου τον δήμαρχο το να μας κοροϊδεύει

Δεν τον τιμάει καθόλου τον δήμαρχο το να μας κοροϊδεύει

Του Θανάση Κοκονά

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Απριλίου 2024, ψηφίσαμε την έγκριση υλοποίησης πολιτιστικής δράσης, την άδεια χρήσης υπόγειας αποθήκης στους μύλους Μελισσάρη και την ηλεκτροδότησή της.

Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τη δράση θα την πραγματοποιήσει μια μη κερδοσκοπική εταιρεία υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και θα αφορά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη αποθήκη για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες, πιστέψαμε ότι θα διαμορφωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού, αφού για χώρος πολιτισμού προορίζονται οι Μύλοι Μελισσάρη.

Αντί γι’ αυτό διαβάζουμε σήμερα σε δημοσίευμα της «Αγκίδας» ότι «Η εταιρεία θεάτρου ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ και η ομάδα πολιτιστικών διαδρομών THESSALONIKI WALKING TOURS διοργανώνουν το βιωματικό project “Λίγο φαΐ για τον δρόμο”, προσεγγίζοντας με ανατρεπτικό και συμπεριληπτικό τρόπο μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της πρόσφατης, σκοτεινής ιστορίας της Θεσσαλονίκης: τον εκτοπισμό και τη δολοφονία των Εβραίων συμπολιτών μας στο Άουσβιτς», ότι οι διοργανωτές προσκαλούν «σε μια μοναδική, βιωματική διαδρομή που περιλαμβάνει 3 σταθμούς» και ότι η αποθήκη στους Μύλους Μελισσάρη είναι ο τρίτος σταθμός.

Το πιο σημαντικό όμως που διαβάζουμε είναι ότι αυτό το βιωματικό project ξεκινάει την Παρασκευή 19 Απριλίου, δηλαδή σε δυο εβδομάδες! Δηλαδή η αποθήκη που παραχωρήθηκε δεν θα διαμορφωθεί ως χώρος πολιτισμού, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ως ερείπιο.

Είναι απαράδεκτο που ενώ τοποθετηθήκαμε και ενώ ρωτήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας απάντησαν και μας άφησαν να πιστεύουμε ότι θα επέλθει κάποια πολιτιστική αναβάθμιση στους Μύλους Μελισσάρη. Γνώριζαν ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί, μας άφηναν να τοποθετηθούμε σαν φιγούρες του θεάτρου σκιών και μάλλον κρυφογελούσαν με αυτά που λέγαμε.

Αυτό που έγινε δεν τιμάει καθόλου ούτε τον δήμαρχο, ούτε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισήγαγαν την παραχώρηση χώρου στην Ελληνική Αστυνομία χωρίς να γράφουν ότι αναφέρονται στην μεγάλη αίθουσα των 700 τετραγωνικών μέτρων που δημιουργήθηκε για να παρουσιάζονται εκθέσεις και μεγάλες πολιτιστικές δράσεις. Στην τελευταία συνεδρίαση προσπάθησαν να «χρυσώσουν το χάπι» κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι αναβαθμίζουν τους Μύλους Μελισσάρη ως χώρο πολιτισμού.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης προεκλογικά δεν είπε ότι θα μετατρέψει τους Μύλους Μελισσάρη σε Αστυνομικό Μέγαρο, όπως δεν είχε πει ότι θα αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη κατά 35%. Άντε να δούμε τι άλλο που ως υποψήφιος δήμαρχος ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν είπε ότι θα κάνει, ως δήμαρχος θα το κάνει. Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε και από τον κύριο Αλεξανδρίδη.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ