Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπομακρύνονται άμεσα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Απομακρύνονται άμεσα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η «Αγκίδα» επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 το οικόπεδο στο Ελευθέριο Κορδελιό στην οδό Κολοκοτρώνη που έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο» αυτοκινήτων και συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού Ευόσμου κύριο Βασίλη Αϊβαζίδη.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, αλλά είναι χαρακτηρισμένος από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να γίνει πάρκο. Ο κύριος Αϊβαζίδης τόνισε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και ότι εκείνος έχει δώσει την άδειά του για να προχωρήσει ο δήμος στην απομάκρυνση των παλιών αυτοκινήτων.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού Ευόσμου υπογράμμισε ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα βρίσκονται πάρα πολύ καιρό στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ότι έχουν φωτογραφηθεί και επισημανθεί από τη Δημοτική Αστυνομία και ότι σε λίγες μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για το γερανοφόρο όχημα που θα τα απομακρύνει.

Ο Βασίλης Αϊβαζίδης απηύθυνε μέσω της «Αγκίδας» μήνυμα στους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων να τα απομακρύνουν, γιατί σε λίγες ημέρες θα τα απομακρύνει ο δήμος για να καθαρίσει ο χώρος και για να ανασάνει η περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι στο χώρο δημιουργείται πρόβλημα δημόσιας υγείας από αυτά τα αυτοκίνητα, αφού δεν μπορεί να καθαριστεί σωστά και επιπλέον κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα έχουν παραβιαστεί και έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Ο κύριος Αϊβαζίδης επισήμανε ότι υπάρχουν περίπου 90 εγκαταλελειμμένα οχήματα σε όλο το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία θα απομακρυνθούν σύντομα, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το γερανοφόρο όχημα.

Περίοικοι, με τους οποίους μιλήσαμε, υπέδειξαν την επικινδυνότητα της μάντρας του οικοπέδου που γειτνιάζει με το «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, σε κάποια σημεία η μάντρα έχει ενισχυθεί, αλλά στο σημείο κοντά στο δρόμο κινδυνεύει να πέσει από την πίεση δέντρου που υπάρχει στο οικόπεδο με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε πως ίσως και αύριο Δευτέρα η αρμόδια Υπηρεσία να κόψει το δέντρο. Επίσης ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου για να του επισημάνει την επικινδυνότητα της μάντρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ