Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαράξενη θητεία υπηρετούν στο στρατό της Δανιμαρκίας…

Παράξενη θητεία υπηρετούν στο στρατό της Δανιμαρκίας…

Όσοι υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις που να έχουν σχέση με τον έξω κόσμο. Η ζωή σου, κατά τη θητεία σου, ταυτίζεται με το στρατό.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο στο στρατό της Δανιμαρκίας, όπου κατά τη διάρκεια της θητείας σου λίγα πράγματα κάνεις που έχουν σχέση με τον στρατό, ενώ η ζωή σου συνεχίζεται κανονικά σαν να μην είσαι στο στρατό.

Υπηρετώντας στο στρατό της Δανιμαρκίας μπορείς ταυτόχρονα να είσαι εκλεγμένος σε κάποιο πολιτικό όργανο του βασιλείου, αφού πρώτα έχεις διατελέσει και εξουσία. Κοντολογίς στο στρατό της Δανιμαρκίας μπορείς να είσαι εξουσία πριν υπηρετήσεις τη στρατιωτική σου θητεία και όταν παρουσιαστείς για να υπηρετήσεις τη στρατιωτική σου θητεία αντί να στέκεσαι εσύ προσοχή μπροστά στους αξιωματικούς, να στέκονται εκείνοι προσοχή μπροστά σ’ εσένα.

Υπηρετώντας στο στρατό της Δανιμαρκίας μπορείς να ασχολείσαι κανονικότατα με τα του έξω κόσμου, μπορείς να «αλωνίζεις» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορείς να φτιάχνεις το προφίλ σου για τη μελλοντική πολιτική σου καριέρα, μπορείς να αντιπαρατίθεσαι με άλλους εκλεγμένους, μπορείς να κάνεις όλα όσα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς στον Ελληνικό Στρατό.

Στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούμε την πατρίδα και ξέρουμε ότι εκείνη η περίοδος της ζωής μας δίνεται στην πατρίδα. Η προσωπική μας εξέλιξη, οι δουλειές μας, ακόμα και η οικογένειά μας, μένουν έξω από την πύλη του στρατοπέδου και ουσιαστικά μας απασχολούν ξανά όταν τελειώσει η θητεία μας. Στο βασίλειο της Δανιμαρκίας δεν ισχύουν αυτά.

Στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ο στρατός είναι κάτι σαν το φωτομοντάζ. Πώς σε μια φωτογραφία μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος που κανονικά δεν υπάρχει; Έτσι και σ’ ένα στρατόπεδο της Δανιμαρκίας μπορεί να τοποθετηθεί και να κάνει ότι υπάρχει κάποιος που δεν υπάρχει.

Το βασίλειο βέβαια της Δανιμαρκίας δεν έχει εξωτερικούς κινδύνους σε αντίθεση με την Ελλάδα. Έτσι στην Ελλάδα υπηρετούμε κανονικά τη θητεία μας. Ακόμα όμως κι αν δεν υπήρχαν εξωτερικοί κίνδυνοι, οι περισσότεροι θα θέλαμε να υπηρετήσουμε τη θητεία μας όπως την υπηρετήσαμε κι όχι όπως την υπηρετούν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, γιατί εκεί κάτι σάπιο υπάρχει.

Κόυνερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ