Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠεταμένα χρήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε πανάκριβα αχρείαστα μηχανήματα

Πεταμένα χρήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε πανάκριβα αχρείαστα μηχανήματα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 20ης Μαρτίου 2024, μάθαμε διάφορα απίστευτα κι όμως αληθινά πράγματα για το τι συμβαίνει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αναφέρθηκε σε πανάκριβα μηχανήματα που αγοράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, από τα οποία κάποια δεν χρησιμοποιούνταν λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και κάποια δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ γιατί αυτό είναι αδύνατο. Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αλεξανδρίδης:

«Έχουμε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα διαγραμμίσεων και δεν έχουμε άνθρωπο να ξέρει να το λειτουργεί. Μπήκαμε στη διαδικασία να φέρουμε άνθρωπο από την Κρήτη για να μας δείξει πώς δουλεύει το μηχάνημα. Αυτοί οι οποίοι το κατασκεύασαν και μας το πούλησαν και μας το παρέδωσαν, λένε ότι σε κάποιους το έδειξαν. Εμείς δεν βρήκαμε άνθρωπο που να το δείξαν.

Βέβαια τα παράλογα και τα παράξενα σ’ αυτό το δήμο δεν τελειώνουνε σ’ αυτό το όχημα διαγράμμισης. Έχουμε κι άλλα οχήματα παράξενα και παράλογα που ήρθανε στο δήμο. Δεν είναι μόνο το όχημα το οποίο είναι πλήρως ηλεκτρονικό και ίσως να θέλει κι αυτό ένα μεταπτυχιακό σαν του κυρίου Ταξίδη για να λειτουργήσει.

Έχουμε έναν φορτωτή, ο οποίος στοίχισε 170.000 ευρώ στο δήμο και ακόμη δεν τον βάλαμε μπρος. Δεν τον βάλαμε μπρος γιατί δεν έχουμε χειριστή, δεν τον βάλαμε μπρος διότι είναι μηχάνημα λατομείου. Δεν είναι μηχάνημα δήμου. Εμείς δουλεύουμε JCB σ’ αυτό το δήμο. Είτε να μαζέψουμε μπάζα, είτε ν’ ανοίξουμε κανένα αυλάκι. Ούτε λατομείο έχουμε, ούτε πρόκειται ποτέ να κάνουμε δρόμους, όπως είναι η Εγνατία οδός, για να χρειαστούμε τέτοιο μηχάνημα. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ένα τέτοιο και απ’ ότι αντιλαμβάνομαι θα μείνει έτσι σταματημένο μέχρι να το πετάξουμε. Δεν το βλέπω να λειτουργεί σύντομα».

Μηχάνημα που στοιχίζει 170.000 δεν πετιέται. Μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο οικόπεδο του δήμου, το οποίο θα χαρακτηριστεί «Μουσείο Άχρηστου Πανάκριβου Υλικού», μαζί με άλλα παρόμοια μηχανήματα. Η ιδέα είναι πρωτότυπη και σίγουρα θα προσελκύσει κόσμο για να δει τι έχει γίνει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Ο δήμος μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα από ένα τέτοιο μουσείο.

Τελικά μπορεί στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια να μην έγινε ούτε μια μελέτη για ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου, αλλά αγοράστηκε εκσκαφέας λατομείου. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό.

Κιμ. Ο.

Μηχανήματα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους λόγους που διαφημίστηκαν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ