Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ενδυμασία της φιλαρμονικής του δήμου στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η ενδυμασία της φιλαρμονικής του δήμου στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η φιλαρμονική του δήμου μας, του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, θα κάνει την εμφάνισή της στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, μετά από δυόμιση περίπου χρόνια απουσίας.

Όσοι ασχολήθηκαν αυτούς τους μήνες για να μπορέσει να εμφανιστεί η φιλαρμονική στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έδωσαν πραγματική μάχη με το χρόνο και στο γενικό σύνολο τα κατάφεραν.

Ήταν όμως εντελώς αδύνατον μέσα σε τρεις μήνες να ραφτούν νέες στολές για όσους δεν τους έκαναν οι ήδη υπάρχουσες, οι οποίες είναι -οι περισσότερες- σε μικρά μεγέθη. Παλιά μέλη φιλαρμονικών που συγκεντρωθήκαμε για να αποτελέσουμε τον κορμό της φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπάρχουσες στολές.

Στο λίγο διάστημα που υπήρχε, λίγα πράγματα μπορούσαν να γίνουν. Τη λύση έδωσε ο Γιάννης Μουρουζίδης, ο οποίος, μαχόμενος με το χρόνο, προετοίμασε όσα παραπάνω γιλέκα προλάβαινε για την εμφάνιση της φιλαρμονικής. Τον ευχαριστούμε πολύ και του ζητάμε συγνώμη που χρειάστηκε να τον φέρουμε πολλές φορές στο χώρο της φιλαρμονικής για να πάρει μέτρα.

Κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, κάποια μέλη της φιλαρμονικής (κυρίως οι μικρότεροι) θα εμφανιστούν με στολές και κάποιοι θα εμφανιστούμε με μαύρο γιλέκο. Κοινή συνισταμένη ο μπερές της φιλαρμονικής. Μέχρι την επόμενη εθνική εορτή θα λυθεί και το ζήτημα της ομοιομορφίας της εμφάνισης.

Τα παραπάνω για να μην αναρωτηθούν οι συνδημότες μας, όταν θα δούνε τη φιλαρμονική, για ποιο λόγο επιλέξαμε να μην είμαστε ντυμένοι ομοιόμορφα. Δεν ήταν επιλογή. Ήταν ανάγκη. Το αισθητικό αποτέλεσμα πάντως χάρη στον Γιάννη Μουρουζίδη δεν θα είναι άσχημο.

Σταύρος Μουμουλίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ