Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαλώς τους και ας άργησαν…

Καλώς τους και ας άργησαν…

Φτάσαμε στις δημοτικές εκλογές με άκρα του τάφου σιωπή για τη δυσοσμία καθώς οι αυτόκλητοι φωνασκούντες υπερασπιστές του δήμου και των δημοτών από τη μυρωδιά εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.

Αφού τάραξαν τους δημότες στην ιστορία της καταδίκης των ΕΛΠΕ από τα δικαστήρια και της αυτόματης λύσης του προβλήματος, αφού πιο πριν είχαν καταφέρει να επικεντρώσουν στο πρόβλημα της δυσοσμίας χωρίς καμιά αναφορά στη ρύπανση του περιβάλλοντος, τελικά κάπου στην άνοιξη του 2023 εξαφανίστηκαν.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για το πώς η διοίκηση Μανδαλιανού χειρίστηκε και τη δυσοσμία και τα αιωρούμενα μικροσωματίδια pm10. Άκρα του τάφου σιωπή. Ίσως οι προστάτες της δημόσιας υγείας αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να παρέμβουν στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

Έφτασε ο δήμος στις δημοτικές εκλογές με ό,τι ακούστηκε και όσο ακούστηκε από την αντιπολίτευση για τη δυσοσμία και τη ρύπανση. Ομάδες, ομαδούλες, ομαδάρες περιβαλλοντικές, που το προηγούμενο διάστημα ήταν λαλίστατες, εξαφανίστηκαν από τον δήμο, λες και άνοιξε η γη και τις κατάπιε.

Ο τέως δήμαρχος συνήψε τελικά όχι μία, αλλά δύο συμφωνίες για έρευνα σχετικά με τη δυσοσμία, χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δεύτερη, χωρίς να την ανακοινώσει πουθενά. Συγκροτήθηκε ολόκληρη επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο δήμος, αλλά η αντιπολίτευση του δήμου, ίσως και αρκετοί από την πρώην διοίκηση, και οι κάτοικοι του δήμου δεν γνώριζαν τίποτα.

Πέρασαν οι δημοτικές εκλογές, έφερε ο νέος δήμαρχος στη δημοσιότητα τις δύο συμφωνίες του τέως δημάρχου για τις έρευνες σχετικά με τη δυσοσμία και οι διάφορες ομάδες άρχισαν να βγαίνουν από τον λήθαργο και να ξαναρχίζουν τους πύρινους λόγους εναντίον των ΕΛΠΕ. Καλώς τους κι ας άργησαν. Μας είχαν λείψει οι φωνές τους για τους κουραμπιέδες που ψήνουν τα ΕΛΠΕ και η αξίωσή τους να φύγει η βιομηχανία από τον δήμο εδώ και τώρα.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ