Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Θα πάμε την κυρία Μπακογιάννη στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού;»

«Θα πάμε την κυρία Μπακογιάννη στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού;»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Μαρτίου 2024, ο Θανάσης Κοκονάς, τοποθετούμενος όσον αφορά την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στην οποία θα βραβευόταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη βράβευση συζητήθηκε εκ των υστέρων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί και ήδη είχαν κυκλοφορήσει αφίσες.

Ο κύριος Κοκονάς αναρωτήθηκε τι θα γινόταν με την εκδήλωση εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσιζε να μην γίνει. Τόνισε όμως ότι η παράταξή του δεν θα σταθεί σ’ αυτό το γεγονός γιατί δεν ήταν αυτό το σημαντικό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κυρίες Χρηστίδου Ζωή και Κατζούρη Σοφία, οι οποίες ήταν οι πρώτες δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δήμου Ευόσμου και μάλιστα η κυρία Χρηστίδου ήταν η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος. Ο κύριος Κοκονάς αναρωτήθηκε γιατί δεν βραβεύονται οι συγκεκριμένες και γιατί αναφέρεται άλλη ως η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Ευόσμου και όχι η Ζωή Χρηστίδου.

Ο Θανάσης Κοκονάς είπε ότι την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα έπρεπε να βραβευθεί η εργαζόμενη γυναίκα, η αγωνίστρια που στέκεται απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και υπογράμμισε ότι η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία γυναικών.

«Θα πάμε την κυρία Μπακογιάννη στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, στις υπόγειες αίθουσες; Γιατί δημιούργημα της πολιτικής της είναι αυτή η κατάσταση. Η πολιτική που υπηρέτησε η κυρία Μπακογιάννη είναι αυτή που κάνει τις γυναίκες σήμερα να μην μπορούν να εργαστούν με όρους του 2024, να σκέφτονται αν θα κάνουν παιδιά», συνέχισε ο κύριος Κοκονάς και αναρωτήθηκε εάν το Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τη βράβευση της κυρίας Μπακογιάννη.

Ο Θανάσης Κοκονάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι η παράταξή του θα ψηφίσει λευκό για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, γιατί διαφωνεί με τη βράβευση της κυρίας Μπακογιάννη και όχι με τη βράβευση των υπολοίπων γυναικών, ενώ υπαινίχθηκε ότι η βράβευση της κυρίας Μπακογιάννη γίνεται ενόψει των Ευροεκλογών.

Τα. Σ.

Ο Βασίλης Βόγγαλης δεν υπερψήφισε την εκδήλωση με την Ντόρα Μπακογιάννη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ