Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Παραχάραξη ιστορίας του τόπου και Ημέρας της Γυναίκας από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη»

«Παραχάραξη ιστορίας του τόπου και Ημέρας της Γυναίκας από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Παραχάραξη της ιστορίας του τόπου και της Ημέρας της Γυναίκας από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου, που αφορά την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας την οποία διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και στην οποία θα τιμήσει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη:

«Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857 πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η 8η του Μάρτη είναι μια αγωνιστική ιστορική επέτειος, μέρα απολογισμού της πάλης για την ισοτιμία των εργαζόμενων γυναικών, για την κοινωνική τους ισότητα.

Η πολιτική που ασκείται σήμερα στη χώρα μας, την οποία υπηρετούν τα αστικά κόμματα, εντείνει την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τη νεολαία. Χειροτερεύει συνολικά το επίπεδο ζωής του εργαζόμενου λαού και ιδιαίτερα των γυναικών που, έτσι και αλλιώς, οι μισθοί τους και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες, η ανεργία μεγαλύτερη, ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες τους που απορρέουν από τον αναπαραγωγικό τους ρόλο που είναι αυξημένες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα για να θυμόμαστε τους μεγάλους αγώνες που δόθηκαν για την ισοτιμία των εργαζόμενων γυναικών και τους νέους αγώνες που πρέπει να δοθούν για να καλυτερεύσει η θέση της γυναίκας και όχι να χειροτερεύει, όπως γίνεται σήμερα. Η 8η του Μάρτη δεν είναι ημέρα προβολής γυναικών που γεννήθηκαν χωρίς να έχουν προβλήματα ισοτιμίας εξαιτίας της κοινωνικής θέσης της οικογένειάς τους.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη επέλεξε την Ημέρα της Γυναίκας να προβάλει και να τιμήσει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ως “Την Γυναίκα Μάνα και Σύζυγο, την Γυναίκα Επιχειρηματία, την Γυναίκα αγωνίστρια υπέρ του κοινωνικού συνόλου”! Γυναίκα αγωνίστρια υπέρ του κοινωνικού συνόλου η κυρία Μπακογιάννη; Γιατί; Για τις πολιτικές λιτότητας που φόρτωσε με την ψήφο της στις πλάτες του Ελληνικού λαού; Για την καταδίκη σε εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών και των γυναικών αυτών των οικογενειών;

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη κάνει τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους ονομάζοντας αγωνίστρια του κοινωνικού συνόλου την κυρία Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη είναι αγωνίστρια της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει καμία σχέση, ούτε είχε ποτέ στη ζωή της, με τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι γυναίκες του μόχθου.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη προσπαθεί με την εκδήλωση για την Ντόρα Μπακογιάννη να παραχαράξει το νόημα της Ημέρας της Γυναίκας, αλλά δεν μένει μόνο σ’ αυτό. Παραχαράσσει και την τοπική ιστορία καθώς η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Ευόσμου ήταν η κομμουνίστρια Ζωή Χρηστίδου επί θητείας του κομμουνιστή δημάρχου Σταμάτη Διονυσίου. Η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα τιμήσει άλλη γυναίκα ως πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχο του πρώην δήμου Ευόσμου. Είναι προφανές πως η Ζωή Χρηστίδου δεν χωράει σε μια εκδήλωση για την Ντόρα Μπακογιάννη, που “βαφτίστηκε” από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη ως Ημέρα της Γυναίκας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ