Ένας μεγάλος μπιφτεκιάρης τόλμησε να κάνει μια ανάρτηση μόνο για φίλους σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης για το γύρισμα της μπιφτέκας κι έτσι γλίτωσε από το να γραφτεί το όνομά του.
Ο μπιφτεκιάρης έφυγε από μια διοικούσα παράταξη γιατί διαφώνησε με τον επικεφαλής και πήγε σε μια άλλη παράταξη. Αφού η παράταξη, στην οποία πήγε, δεν κατάφερε να γίνει διοίκηση, διαφώνησε με τον δεύτερο επικεφαλής, τον οποίο άρχισε να περνάει γενεές δεκατέσσερις, και πήγε σε μια τρίτη παράταξη με έναν τρίτο επικεφαλής, τον οποίο στήριζε ο πρώτος επικεφαλής με τον οποίο είχε διαφωνήσει. Κατά την περίοδο εκείνη διοίκηση ήταν ένας τέταρτος επικεφαλής με τον οποίον επίσης ο μπιφτεκιάρης ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση.
Η τρίτη παράταξη, στην οποία πήγε ο μπιφτεκιάρης, δεν κατάφερε να γίνει διοίκηση. Έτσι ο μπιφτεκιάρης κάθισε και συζήτησε με έναν πέμπτο επικεφαλής, αυτόν της παράταξης που έγινε διοίκηση, γιατί ήταν δυσαρεστημένος με τον τρίτο επικεφαλής, τον επικεφαλής δηλαδή της δικής του παράταξης. Αυτόν τον πέμπτο επικεφαλής τον στήριζε ο δεύτερος επικεφαλής με τον οποίο ο μπιφτεκιάρης έγινε μαλλιά κουβάρια. Φαίνεται ότι τα βρήκε με τον πέμπτο επικεφαλής γιατί άρχισε να κατηγορεί δεξιά αριστερά τον τρίτο επικεφαλής, τον επικεφαλής δηλαδή της δικής του παράταξης.
Τελικά ο μπιφτεκιάρης, που τολμάει και μιλάει για μπιφτέκες, τα βρήκε με τον δικό του επικεφαλής, τον τρίτο δηλαδή, και άρχισε να τριγυρνάει και να κατηγορεί τον πέμπτο επικεφαλής, με τον οποίο τα βρήκε μόνο για ένα φεγγάρι. Στο διάστημα αυτό τα βρήκε και με τον τέταρτο επικεφαλής, με αυτόν δηλαδή που είχε τη σφοδρή σύγκρουση.
Ο μπιφτεκιάρης λοιπόν, αυτός που άλλη δουλειά δεν κάνει από το να γυρίζει την μπιφτέκα, άνοιξε κουβέντα για μπιφτέκες! Καλώς τον! Καλώς τα μπιφτέκια τα ζουμερά, κατά παράφραση της ανεπανάληπτης ατάκας «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα», που είπε η Άννα Καλουτά στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο».
Κώστας Καρακώστας