Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚι άλλα όργανα απέκτησε η φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Κι άλλα όργανα απέκτησε η φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Κι άλλα όργανα απέκτησε αυτήν την εβδομάδα η φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Συγκεκριμένα απέκτησε κάμποσες τρομπέτες. Δεν είναι καινούργιες. Κάποιες είναι κατεστραμμένες, αλλά κάποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Αυτά τα όργανα δεν τα δώρισε στη φιλαρμονική κανένας, όπως δώρισε την τούμπα ο Γιάννης Καμαρινός. Αυτά τα όργανα βρίσκονταν στο υπόγειο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και ανήκουν στη φιλαρμονική.

Πώς βρέθηκαν εκεί τα συγκεκριμένα όργανα; Είχαν μείνει εκεί πριν από πάρα πολλά χρόνια, όταν η φιλαρμονική, για ένα φεγγάρι, έκανε πρόβες εκεί! Το σχολείο, του οποίου διευθυντής είναι ο Ηλίας Λιάπης, ενημέρωσε για την ύπαρξη του υλικού, το οποίο παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Καμπαρούδης και ο υπεύθυνος της φιλαρμονικής Σταύρος Μουμουλίδης μαζί με εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Φαίνεται πως υλικό της φιλαρμονικής, περιουσία του δήμου, μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σημεία και καλά είναι σε όποιου την αντίληψη πέσει η ύπαρξη τέτοιου υλικού να ενημερώσει το δήμο.

Παλιά μέλη της φιλαρμονικής λένε πως εκτός από τα όργανα υπήρχε και τεράστιο φωτογραφικό αρχείο. Μιλάνε μάλιστα για ντουλάπες γεμάτες με τέτοιο υλικό. Εάν υπάρχει κάπου αυτό το υλικό και δεν πετάχτηκε από ασυνείδητους, θα ήταν ευχής έργο να επιστρέψει εκεί που πρέπει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ