Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Κροκοδείλια δάκρυα και φθηνή αντιπολίτευση της κυρίας Μανούκα»

«Κροκοδείλια δάκρυα και φθηνή αντιπολίτευση της κυρίας Μανούκα»

Κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23 Φεβρουαρίου 2023, η κυρία Μαρία Μανούκα ρώτησε εάν η Διεύθυνση Υπηρεσίας Πρασίνου σήμερα είναι επαρκώς στελεχωμένη και συνέχισε λέγοντας ότι η ερώτηση προκύπτει από θέμα που συζητήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή και αφορούσε την ανάκληση προσωρινής διαταγής του δικαστή μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσωρινή απασχόληση οκτώ εργαζομένων. Η κυρία Μανούκα πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη εισήγηση προς τη Δημοτική Επιτροπή, την οποία υπέγραφε ο δήμαρχος, ανέφερε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου, στην οποία εργάζονται αυτοί οι οκτώ υπάλληλοι, δεν έχει ανάγκη από προσωπικό.

Η απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου ήταν ότι η Υπηρεσία Πρασίνου είναι επαρκώς στελεχωμένη, ότι 52 υπάλληλοι εργάζονται σ’ αυτήν, αρκετοί από τους οποίους προσλήφθηκαν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πλησίον σύνταξης. Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι όταν δικάζεται ένας πολίτης του δημοκρατικού αυτού κράτους, τον καλούνε, αλλά ο δήμος δικάστηκε ερήμην και αυτό οι νομικοί είπαν ότι ήταν παράνομο.

Ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης κατηγόρησε τη Μαρία Μανούκα για κροκοδείλια δάκρυα και φθηνή αντιπολίτευση όσον αφορά τη συγκεκριμένη απόφαση και τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και τόνισε τα παρακάτω: «Θα κάνουμε ανάκληση των αποφάσεων που εκδόθηκαν χωρίς να ενημερωθεί ο δήμος. Αυτό για όσους σκέφτονται να πάνε στα δικαστήρια τον δήμο ερήμην του».

Η κυρία Μανούκα παρενέβη δύο φορές για να πει ότι ο δήμαρχος απαντάει σε πράγματα που η ίδια δεν ρώτησε, ο δήμαρχος της είπε ότι αυτά ακριβώς τα ζητήματα έθεσε με την ερώτησή της και όλοι όσοι γνωρίζουν την υπόθεση ήξεραν πως ο δήμαρχος απαντούσε σ’ αυτά ακριβώς που έθεσε η κυρία Μανούκα. Άλλωστε εάν δεν ήθελε η κυρία Μανούκα να απαντήσει ο δήμαρχος όπως απάντησε, δεν θα έθετε το συγκεκριμένο θέμα. Είχε απαντηθεί καταφατικά στη Δημοτική Επιτροπή, της οποίας μέλος είναι η κυρία Μανούκα, το ερώτημα εάν είναι στελεχωμένη η Υπηρεσία Πρασίνου. Η αλήθεια είναι ότι απαντήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα, αλλά η κυρία Μανούκα για μία ακόμα φορά αποφάσισε να ασκήσει στείρα αντιπολίτευση, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η κυρία Μανούκα ούτε αμφισβήτησε, ούτε θα μπορούσε να αμφισβητήσει κάτι από αυτά που απάντησε ο δήμαρχος στη Δημοτική Επιτροπή για το θέμα, γιατί τα όσα είπε ήταν ακριβή. Στη Δημοτική Επιτροπή όμως δεν υπάρχει κάμερα και δεν μεταδίδονται οι συνεδριάσεις, σε αντίθεση με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ