Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕιδήσεις έβγαλε η συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στον Εύοσμο

Ειδήσεις έβγαλε η συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στον Εύοσμο

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις 26 Φεβρουαρίου 2024. Η συνεδρίαση έβγαλε ειδήσεις καθώς τόσο ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου όσο και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, στην έναρξη της διαδικασίας, είπε ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ανερχόμενη δύναμη και ίσως διαθέτει την καλύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως μαζί δήμος και Επιμελητήριο πρέπει να δούνε τι μπορούνε να κάνουν για τους επαγγελματίες του τόπου, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. «Πρέπει να τους προσέξουμε και να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε», τόνισε ο κύριος Ζορπίδης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ, καλωσόρισε στο δήμο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι από τους πιο δυναμικούς στην πόλη, ο μεγαλύτερος μετά το δήμο Θεσσαλονίκης στη βόρεια Ελλάδα με χιλιάδες επαγγελματίες. Ο κύριος Αλεξανδρίδης τόνισε ότι θα πρέπει οι μισές τουλάχιστον συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΕΕΘ θα πρέπει να γίνονται περιφερειακά, όπως η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού, Χρήστος Αντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κεραμιδάς, ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Αγοράς, Νίκος Κουγιουμτζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σάββας Ξενιτόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Χερκελετζής, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Αλέξανδρος Φερραίος.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η πράξη αυτή προφανώς και ήταν τιμητική για το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου που κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, αλλά επιπλέον σηματοδοτεί νέες σχέσεις μεταξύ του δήμου και του ΕΕΘ στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε συντονισμένα μεγάλες δράσεις από τον δήμο, το ΕΕΘ και τους δύο εμπορικούς συλλόγους. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του δήμου προσδοκούν δυναμική ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και του δήμου γενικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ