Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ δεν βρίσκεστε σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Μαρία Μανούκα: ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ δεν βρίσκεστε σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Την παρακάτω ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook έκανε η Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού Ευόσμου»:

«Τα ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ του Δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21 Φεβρουαρίου, στα μέλη της Αντιπολίτευσης μετά την αποχώρησή μας:

Ο Δήμαρχος λέει (βλ. παρακάτω βίντεο):

“Είδες… για να πάνε να δούνε τον ΠΑΟΚ …ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ …Όλοι ΠΑΟΞΗΔΕΣ ήταν ΑΥΤΟΙ και ….γελώντας συνεχίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου…..”Βασίλη να αναφερθεί στο μικρόφωνο ΠΑΟΞΗΔΕΣ ήταν ΟΛΟΙ και φύγανε….Αφήσανε το Δημοτικό Συμβούλιο και πήγανε για την Μπάλα “

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,

Η αποχώρηση έγινε, γιατί αυθαίρετα αναλάβατε και χρέη προέδρου δημοτικού συμβουλίου, κλείνοντας τα μικρόφωνα και αφαιρώντας το λόγο από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πράγμα το οποίο είναι πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά, όπως πρωτοφανές είναι ο δήμαρχος να κάθεται ανάμεσα στα μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και να κατευθύνει ο ίδιος τη διαδικασία, υπαγορεύοντας τι θα πράξουν και απαγορεύοντας να πράξουν κατά τη δική τους κρίση.

Ο δήμαρχος δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου και λαμβάνει το λόγο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, όταν του τον παραχωρεί ο πρόεδρος του Δ.Σ., όπως και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν δικαίωμα λόγου. Με αυτή τη στάση και την πρακτική ακυρώνετε, προσβάλλετε και υποτιμάτε το σύνολο του προεδρείου.

Η αποχώρηση έγινε επίσης, γιατί δεν είχατε το θάρρος να εξηγήσετε δημόσια στους δημότες, για ποιο λόγο και με ποια αιτιολογία φέρατε αρχικά ως θέμα στο Δ.Σ. εισήγηση για νέα τερατώδη αύξηση των τελών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, αυτή τη φορά, από 170 έως 480 τοις εκατό (και σε κάποιες περιπτώσεις έως 1.200 %), αλλά και γιατί δεν είχατε την ευθιξία να μας εξηγήσετε γιατί αποσύρατε το θέμα άρον – άρον και από τη Δημοτική Επιτροπή και από το Δ.Σ.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

δεν βρίσκεστε σε γήπεδο ποδοσφαίρου!

Εκπροσωπείτε το Δεύτερο Μεγαλύτερο Δήμο στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά δεν μας αρμόζει τέτοιου είδους συμπεριφορά!

Σεβασμός και αξιοπρέπεια σε όλους τους ΔΗΜΟΤΕΣ, εκλεγμένους και μη, άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!

Μαρία Μανούκα

Επικεφαλής Παράταξη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ