Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτη μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λευτέρης...

Στη μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο οικόπεδο που εναποτίθενται τα ογκώδη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κορδελιού Ευόσμου, βρέθηκε στο σημείο ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πέτρος Μεσθανεύς.

Πριν τις 19:00 το απόγευμα στη μάχη για την κατάσβεση και τον περιορισμό της φωτιάς, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου διέθεσε προσωπικό, ένα JCB και ένα υδροφόρο όχημα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες και τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Ένα JCB διέθεσε ο δήμος Ωραιοκάστρου και ένα υδροφόρο όχημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Δεν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και καμία από τις παρακείμενες επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου φρόντισε να εφοδιάσει με τροφή και νερά τους πυροσβέστες και το υπόλοιπο προσωπικό που δίνουν μάχη με τις φλόγες, για να μην επεκταθεί.

«Η φωτιά ξέσπασε σε οριοθετημένο και αδειοδοτημένο ιδιωτικό χώρο, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει σύμβαση με τους δύο δήμους. Όλη τη νύχτα ο μηχανισμός του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα βρίσκεται σε επιφυλακή, για να μην πάρει η φωτιά μεγαλύτερες διαστάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου Διακάκης Στέλιος, Κεχαγιάς Ανέστης, Αϊβαζίδης Βασίλης, Καμπαρούδης Παναγιώτης, Μαξούρας Γιώργος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Κατσούκας και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αλέξανδρος Φερραίος.

Δείτε σε video τη δήλωση του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ