Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤο Θέατρο Τ διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη

Το Θέατρο Τ διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη

Παρασκευή 29, Σάββατο 30, Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

στο 11 Grey Studio: creators lab

Χορική Αφήγηση και Τραγωδία

Περιγραφή

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένα σεμινάρια πάνω στο θέατρο ντοκουμέντο και αμέσως μετά τη νέα της πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η σκηνοθέτης Γεωργία Μαυραγάνη επιστρέφει στο Θέατρο Τ, αυτή τη φορά για να φωτίσει με την ιδιαίτερη ματιά της τον χώρο του τραγικού στο σήμερα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε αποσπάσματα της τραγωδίας Ευμενίδες από την Ορέστεια του Αισχύλου και θα έχουν την δυνατότητα να διερευνήσουν:

  • Πώς μελετάει κανείς ένα τραγικό κείμενο.

  • Πώς χρησιμοποιεί την αφήγηση και τα εργαλεία της στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία ενός αρχαίου δραματικού κειμένου.

  • Πώς λειτουργεί, ποια η σημασία και πώς μπορεί να αποδοθεί σκηνικά ο χορός και ο ρόλος του.

  • Πώς αντιμετωπίζεται και προσεγγίζεται υποκριτικά και σκηνοθετικά ένας τραγικός ρόλος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, χορευτές, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που ασχολούνται με τη θεατρική πράξη.

Η Γεωργία Μαυραγάνη

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΈΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ.

Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ» και «Εξημέρωση» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο).

Τον Μάρτιο του 2024 επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας το «Ονειρόδραμα» του Στρίντμπεργκ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος, με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέρες & ώρες σεμιναρίου:

  • Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, 17:00-21:00

  • Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, 17:00-22:00

  • Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, 10:00-15:00

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: 11 Grey Studio: creators lab (Λ. Ιασωνίδου 11, Θεσσαλονίκη)

Προσφορά Εarly bird έως: 1 Μαρτίου 2024

Εγγραφές έως: 15 Μαρτίου 2024

Φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6zL1igNOY5Yvmlmo3xQkTJdO4mtjA2GLa39cTUaOKEgDe2g/viewform

Επικοινωνία με το Θέατρο Τ:

Τηλέφωνο: 2310 854 333

E-mail: theatrotaf@gmail.com

Website: www.theatrot.gr

Facebook: www.facebook.com/theatrot

Instagram: https://www.instagram.com/theatro_t

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ