Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα μπορούσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να είχε τρεις επιμορφωτές για φιλαρμονική

Θα μπορούσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να είχε τρεις επιμορφωτές για φιλαρμονική

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή τρεις επιμορφωτές μουσικούς με οκτάμηνη σύμβαση, οι οποίοι να βοηθούν στην ανασυγκρότηση της φιλαρμονικής.

Από τις τέσσερις θέσεις μουσικών επιμορφωτών, με οκτάμηνη σύμβαση, που προκηρύχτηκαν, για τις τρεις δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Η μία από αυτές ήταν μουσικού με ειδίκευση στα πνευστά όργανα.

Επιπλέον θα μπορούσαν οι άλλες δύο θέσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον, να είναι θέσεις μουσικών που θα δίδασκαν θεωρητικά μαθήματα. Ή θα μπορούσαν να είναι θέσεις ξεχωριστές για μία φιλαρμονική. Θα μπορούσε δηλαδή ένας επιμορφωτής να διδάσκει χάλκινα πνευστά κι ένας επιμορφωτής να διδάσκει ξύλινα πνευστά.

Η διοίκηση Μανδαλιανού των τόσων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, δεν μπόρεσε να κάνει έναν απλό σχεδιασμό τουλάχιστον στην πρόσληψη επιμορφωτών, ώστε να ανασυγκροτηθεί η φιλαρμονική του δήμου. Αλλά και μετά τον λάθος σχεδιασμό στην πρόσληψη επιμορφωτών, αυτή η ίδια διοίκηση των τόσων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών δεν μπόρεσε να βρει δασκάλους μουσικής για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον γι’ αυτές τις θέσεις. Εκτός και αν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, που στα λόγια ενδιαφερόταν για την ανασυγκρότηση της Φιλαρμονικής, δεν απευθύνθηκε ποτέ στους συναδέλφους του παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και λογοτέχνες της διοίκησης για τα παραπάνω. Στους συναδέλφους του της αντιπολίτευσης και σε πολίτες που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν σ’ αυτό το επίπεδο, δεν απευθύνθηκε έτσι κι αλλιώς.

Αυτήν τη στιγμή η φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα μπορούσε να έχει τρεις επιμορφωτές που να εργάζονται για την ανασυγκρότησή της. Δεν τους έχει όμως γιατί δεν τους άφησε πίσω της η διοίκηση Μανδαλιανού. Τους επιμορφωτές αυτούς η Φιλαρμονική θα τους είχε περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2024.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ