Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈσωσαν συμπολίτη μας στο Πολιτιστικό του Ευόσμου που έπαθε ανακοπή καρδιάς

Έσωσαν συμπολίτη μας στο Πολιτιστικό του Ευόσμου που έπαθε ανακοπή καρδιάς

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του χορευτικού τμήματος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, παραβρισκόμενος υπέστη ανακοπή καρδιάς και χρειάστηκε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Απινιδωτής υπάρχει στο Πολιτιστικό Κέντρο, τον οποίο χρησιμοποίησαν αμέσως, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού και δύο ακόμα συμπολίτες μας εκπαιδευμένοι στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασής τους ήταν να επαναφέρουν τον συμπολίτη μας και να τον παραδώσουν με σφυγμό στο ασθενοφόρο-μονάδα του ΕΚΑΒ που έσπευσε. Ο συμπολίτης μας εισήχθη κατ’ αρχάς στην εντατική, η υγεία του παρουσίασε ραγδαία βελτίωση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και επίσης πόσο σημαντικό είναι που υπάρχουν πολλοί απινιδωτές σε διάφορα σημεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Στο δήμο υπάρχει τμήμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να πάρουν μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκπαιδευτεί από το τμήμα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι Φύλακες Αθλητικών χώρων, οι υπάλληλοι του τμήματος Αθλητισμού και μεγάλη μερίδα υπαλλήλων στους χώρους όπου υπάρχουν απινιδωτές, όπως στα ΚΕΠ, στο δημαρχείο κτλ. Στο τμήμα του δήμου έχουν εκπαιδευτεί άριστα πέραν των 300 συμπολιτών μας στην ΚΑΡΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ