Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧοντρό «άδειασμα» της Μαρίας Μανούκα από δημοτικούς της συμβούλους

Χοντρό «άδειασμα» της Μαρίας Μανούκα από δημοτικούς της συμβούλους

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2024, συζητήθηκε ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη Κοκονά ενάντια στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο δήμαρχος άφησε τους δημοτικούς συμβούλους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Μανδαλιανός, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει «παρών».

Αντίθετα η κυρία Μαρία Μανούκα τάχθηκε ασυζητητί υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας τα εξής: «Η δική μας θέση είναι ότι καλό είναι να δίνεται σε όλους τους σπουδαστές δυνατότητα επιλογής. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυτή τη δυνατότητα, γι’ αυτό το λόγο και εμείς είμαστε υπέρ αυτού».

Αμέσως ζήτησε το λόγο η κυρία Κατερίνα Κυριαζίδου, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μανούκα και πρώην πρόεδρος του Η΄ διδασκαλικού συλλόγου, για να δηλώσει κατηγορηματικά ότι τάσσεται με την πάγια θέση του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας και ο Ηλίας Λιάπης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μανούκα και διευθυντής δημοτικού σχολείου, τάχθηκε ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κυρία Κυριαζίδου και ο κύριος Λιάπης υπερψήφισαν το κείμενο της παράταξης Κοκονά, ενώ το καταψήφισαν η κυρία Μανούκα, ο κύριος Γαρούφας (πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών) και ο κύριος Γεωργίου.

Από τους 23 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Αλεξανδρίδη, οι 4 (17,39%) τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος της παράταξης Κοκονά. Από τους 6 παρόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μανδαλιανού, οι 2 (33,33%) τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος. Από τους 5 παρόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μανούκα, οι 2 (40%) τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος.

Στην παράταξη Μανούκα βρίσκονταν οι περισσότεροι αναλογικά σύμβουλοι, σε σχέση με τους συμβούλους των παρατάξεων Αλεξανδρίδη και Μανδαλιανού, που στήριξαν το ψήφισμα Κοκονά. Κι όμως η κυρία Μανούκα δεν θέλησε να αφήσει τους συμβούλους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως έκαναν ο κύριος Αλεξανδρίδης και ο κύριος Μανδαλιανός. Η κυρία Μανούκα, χωρίς απ’ ό,τι φάνηκε να έχει συνεννοηθεί με την παράταξή της, προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα με την τοποθέτησή της, γι’ αυτό και αντιμετώπισε ένα πολύ χοντρό «άδειασμα» από δύο δημοτικούς της συμβούλους, που όμοιο δεν έχει ξαναδεί η αίθουσα αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά το «εμείς» της κυρία Μανούκα δεν αναφερόταν σε ολόκληρη την παράταξή της, αλλά μόνο στα 3/5. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα που φαίνεται ότι η κυρία Μανούκα δεν εκφράζει ολόκληρη την παράταξή της. Η πρώτη φορά ήταν στις εκλογές για τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όταν ένας δημοτικός της σύμβουλος ψήφισε άλλη παράταξη κι ένας άλλος δεν ψήφισε την κυρία Μανούκα.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ