Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΒιβλιοπαρουσίαση 12χρονου συγγραφέα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Βιβλιοπαρουσίαση 12χρονου συγγραφέα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στη σελίδα του στο facebook o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Ελευθερίου Κορδελιού:

«“Το Πετράδι της Ζωής”

συνάντησαν σήμερα τα παιδιά μας..

Το πιο δύσκολο κοινό λένε, είναι τα μικρά παιδιά και μάλλον δεν έχουν άδικο. Δεν χαρίζονται σε κανέναν, αν δεν τους αρέσει κάτι….. είτε σου γυρίζουν την πλάτη είτε μιλάνε μεταξύ τους, δείγμα βαρεμάρας….Και δεν τους παίρνει πολύ ώρα για να σε ζυγίσουν…

Αν όμως κρατιέται άκρα ησυχία, για σχεδόν μια ώρα και μετά δεν σταματούν τις ερωτήσεις, τότε μάλλον κάτι άγγιξε την ψυχούλα τους…

Αυτό έγινε σήμερα στις 11:30 στην γεμάτη αίθουσα παλλαπλών χρήσεων στο σχολείο μας.

Ο Σύλλογος Γονέων πήρε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τον 12χρονο συγγραφέα- χαρισματικό μαθητή Χρήστος Τατσιόπουλος για να μιλήσει για το βιβλίο που έγραψε και έχει τίτλο

“Το Πετράδι της Ζώης”.

Ο μικρός μάγεψε με τις σκέψεις και τον λόγο του. Όντας ένας από αυτούς, με λαλιά όμως μάλλον μεγάλου, μίλησε για τον αλληλοσεβασμό , για την αγάπη που πρέπει να έχουν οι μαθητές σε γονείς ,φίλους και δασκάλους.

Αναφέρθηκε για τον μικρό του εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια και πως τον ξεπέρασε με την βοήθεια τον δικών του. Προέτρεψε τους συνομήλικους του να ασχοληθούν και με το διάβασμα αλλά και με διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες φεύγοντας από την αδράνεια της οθόνης όπως είπε.. έχοντας το μέτρο σε ολα ως κανόνα!

Οι εικόνες με τα συνεχώς χεράκια σηκωμένα και με τις ερωτήσεις που δεν σταματούσαν ήταν μια μαγική στιγμή που μας γέμισε μεγάλη χαρά.

Ο διαγκωνισμός τους για να βγούν μια φωτογραφία μαζί τον μικρό συγγραφέα άλλη μια ξεχωριστή εικόνα που αποτυπώθηκε μέσα μας….Με το κερασάκι στην τούρτα αυτής της γλυκειάς μέρας να είναι, ότι συνωστίζονταν όλα τους, με μια λευκή κόλλα χαρτί, για ένα αυτόγραφο από τον μικρό συγγραφέα….

Μια τέτοια μέρα δεν την λες και χαμένη…

Σ ευχαριστούμε Χρήστο για το εξαιρετικό σου δώρο στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή κ το Σύλλογο Διδασκόντων που είναι δίπλα σε κάθε δράση μας!!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ