Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Χρήστος Αντίνου για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35%

Ο Χρήστος Αντίνου για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35%

Ο Χρήστος Αντίνου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ATLAS TV και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» των δημοσιογράφων Χρήστου Τσαλικίδη και Σταύρου Οραήλογλου, αναφέρθηκε και στην αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου κατά 35%, λέγοντας τα εξής:

«Είναι καινούργια Δημοτική Αρχή. Όπως και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή δώσαμε κάποιο χρόνο για να μπορέσει να βρει τα πατήματά της, εγώ προσωπικά δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν θα τα πάει καλά αυτή η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή.

Μας έδειξε όμως κάποια δείγματα, να το πω σε εισαγωγικά, άσχημα, φτιάχνοντας μια αύξηση του 35% στα Δημοτικά Τέλη. Αυτό ήτανε κάτι που προσωπικά δεν μου άρεσε. Εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλω να γνωρίζετε ότι ψήφισα μηδενική αύξηση Δημοτικών Τελών.

Δεν θεωρώ ότι το κάθε τι, ακόμα και η κακοδιαχείριση των προηγούμενων και όταν λέω κακοδιαχείριση μην πάει στο μυαλό σας ότι κλαπήκαν χρήματα. Η κακοδιαχείριση μπορεί να είναι να έπρεπε να κάνεις ένα πρόγραμμα βελτίωσης της ενεργειακής σου κατανάλωσης στις λάμπες των οδών και να μην το έχεις κάνει, με αποτέλεσμα όταν έρχεται η ενεργειακή κρίση εσύ αντί να πληρώσεις 500 χιλιάδες σε ρεύμα, πληρώνεις 1,5 εκατομμύριο. Από εκεί μπορούσες να αντλήσεις 1 εκατομμύριο ευρώ, δημιουργήθηκαν τέτοια φαινόμενα με την ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα τα αποθεματικά του δήμου μας να μειωθούν.

Η νέα διοίκηση ήρθε με αυτό το πρόσχημα, ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά πια, δηλαδή έχουν καταναλωθεί τα αποθεματικά από την προηγούμενη διοίκηση και κάνει μία αύξηση 35% των Δημοτικών Τελών για να μπορέσει, όπως υποστήριξε, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της χρονιάς. Εγώ έφερα τις αντιρρήσεις μου. Βέβαια πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι αν βελτιωθεί η κατάσταση και δεν έχουμε προβλήματα, θα μπούνε σε μία συζήτηση από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να κάνουνε μία μείωση των Δημοτικών Τελών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ