Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠροφανώς νομίζουν ότι είναι Δημοτική Αρχή στο Μονακό και όχι σε Εύοσμο...

Προφανώς νομίζουν ότι είναι Δημοτική Αρχή στο Μονακό και όχι σε Εύοσμο και Κορδελιό

Μόνο 3 λεπτά μηνιαίως το τετραγωνικό μέτρο θα αυξηθούν τα Ανταποδοτικά Τέλη, είπε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Ιανουαρίου 2024, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Πουρσανίδου, για να δικαιολογήσει την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35%!

Δεν είναι λίγα, δεν είναι όμως νούμερο που δεν μπορεί να αντέξει ο δημότης, είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ATLAS τηλεόραση.

Κατ’ αρχάς η αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών στις κατοικίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι 0,03 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Είναι 0,0375 ευρώ, πράγμα που μεταφράζεται σε 4 λεπτά αύξηση το τετραγωνικό μέτρο και όχι σε 3 λεπτά.

Ας πούμε όμως ότι η αύξηση είναι 3 λεπτά, όπως λέει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ας πούμε πως και όλες οι υπόλοιπες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο νερό, στα τρόφιμα, στη θέρμανση είναι αντίστοιχες. Πόσα τρίλεπτα κάνουν όλα αυτά; Πόσα τρίλεπτα μπορεί να αντέξει ο πολίτης;

Κυκλοφόρησε σήμερα έρευνα της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της politic, η οποία λέει ότι τα χρήματα συνεχίζουν να είναι η βασική πηγή άγχους μεταξύ των ελληνικών νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, έξι στους δέκα λένε ότι μετά τις 20 του μηνός ανησυχούν ότι δε θα φτάσει το οικογενειακό τους εισόδημα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Μάλιστα, οκτώ στους δέκα αποκαλύπτουν πως τα χρήματά τους δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών της οικογένειάς τους καθώς ο μισθός τους επαρκεί μεσοσταθμικά για τις πρώτες 20 ημέρες του μήνα.

Όσον αφορά τις πάγιες και ανελαστικές δαπάνες, επτά στους δέκα αποκαλύπτουν ότι στα τέλη του μήνα ανησυχούν ότι δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σημαντική επίπτωση της συνεχιζόμενης ακρίβειας αφορά στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά χρειάστηκε να αλλάξει τον τελευταίο μήνα τον οικογενειακό του σχεδιασμό και ανέβαλε κάποια καταναλωτική δαπάνη που είχε προγραμματίσει, ακόμη και ιατρική επίσκεψη.

Τα παραπάνω λέει η έρευνα της Interview για το politic.gr. Τα παραπάνω δεν ισχύουν για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου; Τα νοικοκυριά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν ανήκουν στα ελληνικά νοικοκυριά;

Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά χρειάστηκε να αλλάξουν τον τελευταίο μήνα τον οικογενειακό τους σχεδιασμό και ανέβαλαν κάποια καταναλωτική δαπάνη που είχαν προγραμματίσει, ακόμα και ιατρική επίσκεψη κι όμως στο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και στην αντιδήμαρχο Οικονομικών φαίνεται αμελητέα η αύξηση των τριών λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο στα Ανταποδοτικά Τέλη των κατοικιών. Φαίνεται πως νομίζουν ότι εκλέχτηκαν στο δήμο του Μονακό και όχι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου!

Χ.Κ.

Ο θάνατος του εμποράκου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Δημιουργική αριθμητική στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα Ανταποδοτικά Τέλη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ