Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧωρίς έμπειρα στελέχη της αντιπολίτευσης η Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Χωρίς έμπειρα στελέχη της αντιπολίτευσης η Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Στην εννεαμελή Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχουν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Κατά την συγκρότησή της, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και η επικεφαλής της τρίτης σε ψήφους παράταξης Μαρία Μανούκα έκαναν την επιλογή να μην υπάρχει ούτε ένα έμπειρος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης σ’ αυτό το όργανο.

Στη Δημοτική Επιτροπή η αντιπολίτευση θα εκπροσωπείται από τους κυρίους Μανδαλιανό Κλεάνθη, Παπαδόπουλο Αλέξανδρο και από την κυρία Μανούκα Μαρία. Τρεις θέσεις για την αντιπολίτευση και ο κύριος Μανδαλιανός με την κυρία Μανούκα έκαναν την επιλογή να μην υπάρχει ούτε ένας που να γνωρίζει τα ζητήματα του δήμου. Η Δημοτική Επιτροπή αντικατέστησε την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που υπήρχαν πριν. Καταλαβαίνει κανείς ότι η Δημοτική Επιτροπή έχει πολλές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Από την παράταξη Μανδαλιανού αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη Δημοτική Επιτροπή δεν υπάρχει ούτε ως αναπληρωματικού το όνομα του πιο έμπειρου αυτοδιοικητικού που διαθέτει και είναι ο Κώστας Σωτηράκης. Από την παράταξη Μανούκα δεν υπάρχουν ούτε ως αναπληρωματικοί οι κύριοι Χρήστος Αντίνου και Θανάσης Γαρούφας. Στη Δημοτική Επιτροπή δεν υπάρχει δηλαδή κανένας που να γνωρίζει τι συμβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας. Ο κύριος Μανδαλιανός και η κυρία Μανούκα έκαναν επιπλέον την επιλογή να αποκλείσουν από τη Δημοτική Επιτροπή τον κύριο Κοκονά.

Αλήθεια, πως περιμένουν ο κύριος Μανδαλιανός και η κυρία Μανούκα να ασκήσουν αντιπολίτευση στη Δημοτική Επιτροπή; Περιμένουν να την παρακολουθούνε οι κύριοι Καμαρινός, Σούλας, Ναθαναηλίδης και ποιος ξέρει ποιος άλλος, για να τους ενημερώνουν σχετικά με τα θέματα που τίθενται σε συζήτηση; Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι μαθαίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη τα θέματα της αυτοδιοίκησης και μάλιστα αυτά του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας.

Άστοχη επιλογή προσώπων για τη Δημοτική Επιτροπή από τις παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα που και στην αντιπολιτευτική τακτική θα δημιουργήσει προβλήματα και στις παρατάξεις θα φέρει τριγμούς, οι οποίοι ήδη ακούστηκαν.

Κ. Τσ.

Η σημασία των προσώπων στη Δημοτική Επιτροπή
Η σημασία να είναι έμπειρος ακόμα κι ένας ανώτερος υπάλληλος ενός δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ