Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι παράλληλοι δημαρχιακοί βίοι των κυρίων Μανδαλιανού και Ζέρβα

Οι παράλληλοι δημαρχιακοί βίοι των κυρίων Μανδαλιανού και Ζέρβα

«Όπως ακριβώς πολιτεύτηκε σε όλη την τετραετή θητεία του, έτσι κι απέρχεται από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Πορεύτηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς ικανά στελέχη, έτρεξε κάποια από τα έργα που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι, κάποια άλλα τα ακύρωσε, προσπάθησε να οικειοποιηθεί έργα τα οποία είχαν κυβερνητική σφραγίδα, απέτυχε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό, καθώς δεν είχε το σθένος να συγκρουστεί με συντεχνίες και μικροσυμφέροντα· αντιθέτως επέλεξε να συνδιαλλαγεί με αυτά.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατόπημα του Ζέρβα είναι ότι με μια σειρά αποφάσεις του υποθήκευσε το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια. Και τώρα που απέρχεται, αντί να αναλάβει τις ευθύνες των αλόγιστων επιλογών του, επιχειρεί να φορτώσει τα δικά του “αμαρτήματα” στην επόμενη διοίκηση».

Με τον παραπάνω τρόπο ξεκινάει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» για τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Οι δύο αυτές παράγραφοι θα μπορούσαν να αναφέρονται με κάποιες μικρές παρεμβάσεις και στον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό. Οι δύο αυτές παράγραφοι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ως εξής:

«Όπως ακριβώς πολιτεύτηκε σε όλη την τετραετή θητεία του, έτσι κι απέρχεται από τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ο Κλεάνθης Μανδαλιανός. Πορεύτηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς ικανά στελέχη, έτρεξε κάποια από τα έργα που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι, προσπάθησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, απέτυχε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως η σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, καθώς δεν είχε το σθένος να συγκρουστεί.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατόπημα του Μανδαλιανού είναι ότι με την παντελή αδράνειά του υποθήκευσε το μέλλον του δήμου για τα επόμενα χρόνια. Και τώρα που απέρχεται, αντί να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του, επιχειρεί να φορτώσει τη δική του αδράνεια και το “πέταγμα χαρταετού” στην επόμενη διοίκηση».

Χθες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης απαρτίας κι έτσι δεν συζητήθηκαν τα Ανταποδοτικά Τέλη. Χθες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 η διοίκηση Μανδαλιανού για μία ακόμα φορά απέσυρε το θέμα των Ανταποδοτικών Τελών από την Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου.

Πώς να χαρακτηρίσεις τα όσα γίνονται στους δύο μεγαλύτερους δήμους της βόρειας Ελλάδας; Κλεάνθης Μανδαλιανός και Κωνσταντίνος Ζέρβας, βίοι παράλληλοι.

Λ. Ερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ