Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτην κάτω Ηλιούπολη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Στην κάτω Ηλιούπολη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Κάτω Ηλιούπολη. Η πρώτη εικόνα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για κάποιον που εισέρχεται από τη οδό Λαγκαδά. Τι αντικρίζει;

Στη διασταύρωση ένα φανάρι κομματιασμένο, όπου συχνά πυκνά τρακάρουν αμάξια. Έχουν χαθεί μέχρι και ζωές σε αυτό το φανάρι. Έκανε κάτι ή διοίκηση γι’ αυτό; Όχι!

Μόνο φρόντισε προεκλογικά να ασφαλτοστρώσει την Καραολή και Δημητρίου (πρώην Μεταξά). Δεν φρόντισε όμως να φτιάξει και τα σαμαράκια στα στενά της περιοχής που διασταυρώνονται με την Μαρίνου Αντύπα (Δενδροποτάμου).

Μα καλά, για σαμαράκια θα ασχολείται η διοίκηση;

Ναι! Γιατί όταν η Καραολή και Δημητρίου ήταν κλειστή, τα αυτοκίνητα για να βγουν στην Δεδροποτάμου έστριβαν από την Βυζαντίου. Ποια είναι η Βυζαντίου; Η μόνη οδός της γειτονιάς με προδιαγραφές 2πλης κατεύθυνσης.

Δίπλα από την οδό Βυζαντίου (επί της οδού Μαρίνου Αντύπα και προς Καραολή και Δημητρίου) είναι η οδός Καλαβρύτων.

Δίπλα από την οδό Καλαβρύτων βρίσκεται η οδός Πάρνηθος.

Πάρνηθος και Καλαβρύτων είναι 2 στενάκια όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες. Μπορεί να διέλθει μόνο ένα αυτοκίνητο!! Η Βυζαντίου έχει προδιαγραφές να διέρχεται λεωφορείο και είναι διπλής κατεύθυνσης!

Όταν λοιπόν ο απερχόμενος δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός ασφαλτόστρωνε τον κεντρικό δρόμο της περιοχής, ξέχασε να ρίξει και λίγο άσφαλτο στο σαμαράκι της Βυζαντίου με αποτέλεσμα τα αμάξια να «βουτάνε» κυριολεκτικά πάνω στην Δεδροποτάμου. Ξήλωσαν το μόνο χρηστικό σαμαράκι, αλλά κράτησαν δύο άλλα.

Και να ήταν μόνο αυτό ε;;;

Εντάξει! Δε θα κατέβουμε στη Δεδροποτάμου. Πάμε μια βόλτα όμως. Που;;;;

Στο πάρκο επί των οδών Ιπποδρομίου με Βυζαντίου υπάρχουν δύο υπόγειοι κάδοι μόνο και μόνο για να πετιούνται τα σκουπίδια έξω από αυτούς, γιατί αυτοί είμαστε.

Κάθε Τρίτη έχει λαϊκή αγορά, το πάρκο γεμίζει με σκουπίδια και αδέσποτες γάτες ψάχνουν για υπολείμματα από ψάρια.

Έκθεμα 3ον

25 χρόνια μια ζούγκλα δίπλα στους κάδους της Βυζαντίου….

Σκουπίδια έξω από τους κάδους συνεχώς…

Ντάξει! Να λέμε και ένα ευχαριστώ όμως, εεεε παιδιά;

Υπάρχει το 9ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και ο Δ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ευόσμου στην οδό Δίου, δίπλα από το στρατόπεδο Παπακυριαζή. Πίσω από το Νηπιαγωγείο, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, υπάρχει ένα οικόπεδο που δεν μπορείς να αντιληφθείς τι είναι… Χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ των κατοίκων της περιοχής, ως τουαλέτα σκύλων (μιας και όσοι βγάζουν το σκύλο τους εκεί δε μαζεύουν ποτέ τα κόπρανα τους) αλλά και ως η «Τρύπια Βάρκα» του Γύλου (Βασίλη Αυλωνίτη)…

Σε αυτό οικόπεδο μπορείς να βρεις πεταμένα από ρούχα και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά μέχρι και την παλιά τουαλέτα που άλλαξε κάποιος ή το παλιό καθιστικό του!

Όσον αφορά την καθαριότητα του πάρκου δίπλα στο παραπάνω οικόπεδο, δεν μαζεύονται οι ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να κοιτάς που πατάς και πάντα να γίνεσαι χάλια!

Και εννοείται… Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΕΜΑΤΟΣ!

Τουλάχιστον μια εβδομάδα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση το καλαθάκι αυτό!

Που βρίσκεται ο δήμαρχος και η διοίκησή του; Ο δήμαρχος θέλει να κάνει κάτι για τον Δήμο που κατοικεί ή αδιαφορεί μιας και η δική του γειτονιά είναι στην καρδιά του Δήμου και όχι στα όρια του;

Κύριε Αλεξανδρίδη η Κάτω Ηλιούπολη περιμένει από εσάς μια άσπρη και καθαρή μέρα. Περιμένει να κάνετε πράξη το σλόγκαν σας «Δήμος Πρωταγωνιστής» και να μην ξεχνάτε ότι και αυτή η περιοχή είναι Δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

Πύρρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ