Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓι’ αυτό η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ασχολείται με τη μετακίνηση των μαθητών

Γι’ αυτό η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ασχολείται με τη μετακίνηση των μαθητών

Φαγώθηκαν ορισμένοι γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ασχολείται με τη μεταφορά των μαθητών που κατοικούν άνωθεν της περιφερειακής οδού και φοιτούν σε σχολείο κάτωθεν της περιφερειακής οδού.

Γιατί πολύ απλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει καθημερινό περπάτημα 8 χιλιομέτρων, ενώ οι συγκεκριμένοι μαθητές περπατούν πολύ λιγότερο για να πάνε από τα σπίτια τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Πιστεύετε ότι τα παραπάνω είναι σαχλαμάρες; Εάν πιστεύετε τέτοιο πράγμα, διαβάστε τι απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ερώτηση δύο βουλευτών για τη μεταφορά των μαθητών, που δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

«Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα.

Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον.»

Μετά τη συγκεκριμένη τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διοίκηση Μανδαλιανού να στείλει τους συγκεκριμένους μαθητές, που κατοικούν άνωθεν της περιφερειακής οδού, σε σχολεία που να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον τεσσάρων χιλιομέτρων, ώστε με το πήγαινε έλα να φτάνουν τα οκτώ χιλιόμετρα ημερησίως που συστήνει για περπάτημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

Η κυρία Δόμνα Μιχαϊλίδου θα μπορούσε να είναι και αντιδήμαρχος της διοίκησης Μανδαλιανού. Θα είχε πολιτικό προϊστάμενο τον κύριο Μανδαλιανό, ο οποίος θεωρεί ότι τα εργαστήρια φυσικής δεν χρειάζονται στα Δημοτικά Σχολεία, γιατί οι μαθητές αυτής της ηλικίας δεν τα εκτιμούν, και συνάδελφο αντιδήμαρχο τον απαντλητή υδάτων κύριο Σταυρίδη, που θεωρεί ότι η σκάλα εξόδου κινδύνου ενός σχολείου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συντηρημένη και χρηστική. Μια χαρά θα ταίριαζαν!!

Τσάρλυ

ΥΓ. Ο κύριος Σταυρίδης τελικά πείστηκε ότι η σκάλα εξόδου κινδύνου σχολείου πρέπει να είναι συντηρημένη. Ο κύριος δήμαρχος ακόμη δεν πείστηκε ότι τα εργαστήρια φυσικής χρειάζονται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ