Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ!!

ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ!!

Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των φαινομένων χουλιγκανισμού που έχουν στοιχίσει ζωές στην χώρα μας, κατά την πρώτη διάρκεια της θητείας της, (πέραν αυτών που κινδυνεύουν σε κάθε αγώνα) δεν έπεισαν κανένα νοήμονα και υγιή φίλαθλο που θέλει να πηγαίνει μόνος του ή με την οικογένεια του σε ένα γήπεδο και να απολαμβάνει το οποιοδήποτε άθλημα. Στην Ελλάδα όπου οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, είναι ταυτόχρονα εργολήπτες δημοσίων έργων, ιδιοκτήτες μέσων επικοινωνίας και αφεντικά ποδοσφαιρικών σωματείων, (όπου ανεγκέφαλοι όχλοι βρίσκουν έδαφος να λειτουργήσουν απολαμβάνοντας ασυλίες), δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τον χουλιγκανισμό που υπάρχει εντός και εκτός γηπέδων με δολοφονίες ανθρώπων για το τίποτα!!

Δεν ήταν η πρώτη φορά αυτή με τα επεισόδια στον Ρέντη όπου είχαμε τραυματισμούς. Το ότι τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ενός νέου αστυνομικού, δεν σημαίνει ότι σε κάθε οδομαχία που δίνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις με κάθε είδους μπαχαλάκηδες, ο κίνδυνος να έχουμε τέτοιες καταλήξεις δεν είναι ορατός και ότι η ζωή των μεν και των δε δεν βρίσκεται σε κίνδυνο!! Απεναντίας κινδυνεύουν όλοι!!

Η αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού απαιτεί πολυδιάστατες προσεγγίσεις από διάφορους φορείς και επίπεδα κοινωνίας. -Χρειάζεται εκπαίδευση στα σπίτια από τους γονείς να μην μεγαλώνουν τα παιδιά τους ως τα μαγκάκια που δεν φοβούνται!!

-Χρειάζεται η ισχυροποίηση του σχολικού θεσμού όταν ένα παιδί κάνει τσαμπουκάδες στο σχολείο. Κοινωνική Πρόνοια και Δικαιοσύνη να επεμβαίνουν άμεσα και να κόβεται η παραβατική συμπεριφορά από την ρίζα, με τους γονείς να είναι υπόλογοι. Στο σκαμνί αμέσως!! Κανένας δάσκαλος στα σχολεία δεν διδάσκει βία, η βία στα σχολεία μπαίνει από τα σπίτια και από τον τρόπο που μεγαλώνει ο καθένας το παιδί του.

-Χρειάζεται η ισχυροποίηση και η εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί δεν είναι τα “παιχνίδια” του κάθε τσόγλανου που παίρνει εντολές από καθοδηγητές βίας να τους πετάνε φωτοβολίδες ή μολότοφ. Να ξέρουν αυτά τα μπάχαλα της αναρχίας που υποστηρίζουν καθεστώτα απολυταρχικών κρατών ότι σε εκείνες τις χώρες δεν χαρίζουν κάστανα!!

-Χρειάζεται όλοι αυτοί που διοικούν σωματεία, οι προεδράρες, αυτοί που δίνουν εκατομμύρια στα παλτά που αγοράζουν να κερδίζουν τίτλους, σ’ ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της SuperLeague, (αλλά στην Ευρώπη δεν έχουν καταφέρει τίποτα ουσιαστικό, μόνο εφήμερες δόξες), να αναλάβουν οι ίδιοι την προστασία των πελατών τους. Γιατί αυτοί που αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας και πάνε στα γήπεδα, πελάτες τους είναι. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί αυτής της χώρας; Η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα γήπεδα πλέον!!

Δυστυχώς στην Ελλάδα, ο τρόπος καταπολέμησης φαινομένων βίας από άλλες χώρες που το έλυσαν σε σημαντικό βαθμό, δεν αποτελεί παράδειγμα. Στην ΕΠΟ των διαπλεκόμενων δεν τους νοιάζει ότι στο Αγγλικό πρωτάθλημα έτσι και πέσει κροτίδα διακόπτεται αμέσως ο αγώνας και η υπαίτια ομάδα μηδενίζεται με παραδειγματική τιμωρία; Ότι όταν ιδιοκτήτης ομάδας μπαίνει με πιστόλι μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος του σωματείου; Ότι όταν πρόεδρος συλλόγου πάει στα αποδυτήρια με τους μπράβους του και πιάνει διεθνείς διαιτητές από τα γεννητικά όργανα και τους απειλεί, εκπίπτει του αξιώματος και δεν ξαναβλέπει γήπεδο μέχρι να πεθάνει; Αυτά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν τα διαβάζουν στις οπαδικές εφημερίδες που κυκλοφορούν και οι οπαδοί-δημοσιογράφοι ρουφιανεύονται μεταξύ τους;

-Όταν Κράτος, Δικαιοσύνη και Νόμοι ανέχονται τέτοιες καταστάσεις δεν είναι λογικό να θερίσουν θύελλες;

-Όταν τηλεοπτικά συνδρομητικά κανάλια δεν δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια για να μην χάσουν τον πελάτη τους υπηρετούν κάποια δημοσιογραφία; ή την ξεφτιλισμένη δημοσιογραφία και αλήτικες πρακτικές, σε εποχές όπου ο καθένας με το κινητό του καταγράφει τα πάντα;

Λοιπόν το φαινόμενο της βίας και του χουλιγκανισμού καταπολεμείται. Μόνο όπου δεν υπάρχει θέληση δεν καταπολεμείται. Σε ένα κράτος όπου η Δικαιοσύνη επιλέγεται από τα κόμματα, τα κόμματα ελέγχονται από την ολιγαρχία και η ολιγαρχία με κάθε μέσο θέλει να ελέγχει κυβερνήσεις μόνο ημίμετρα θα αποφασίζονται!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ