Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛουκέτο σε επιχειρήσεις με τη σφραγίδα της διοίκησης Μανδαλιανού

Λουκέτο σε επιχειρήσεις με τη σφραγίδα της διοίκησης Μανδαλιανού

Δεν έφτανε στους επαγγελματίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου το φορολογικό νομοσχέδιο, που έρχεται να τους τσακίσει εντελώς και να ολοκληρώσει την καταστροφή, την οποία δημιούργησε η πανδημία με τις υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις, με τους λογαριασμούς να «τρέχουν» και με τα χρέη να αυξάνονται.

Έρχεται ταυτόχρονα η διοίκηση Μανδαλιανού για να δώσει στους επαγγελματίες τη χαριστική βολή με την αύξηση 25% στα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία θα αυξηθούν σε καταστήματα και κατοικίες. Δηλαδή εάν κάποιος έχει επιχείρηση στο δήμο και κατοικεί επίσης στο δήμο, όπως οι περισσότεροι, θα είναι διπλά άτυχος, αφού το 25% θα αφορά και την επιχείρησή του και την κατοικία του.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να συμπαραταχτεί με τους επαγγελματίες που ζητούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία οδηγεί σε λουκέτο τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων, έρχεται να σφραγίσει αυτήν την εξέλιξη με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 25%. Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να ελαφρύνει τα βάρη των επαγγελματιών, τους επιβαρύνει κι άλλο.

Η αύξηση 25% στα ανταποδοτικά τέλη, που προτείνει η διοίκηση Μανδαλιανού, έρχεται ως το κερασάκι στην τούρτα του φορολογικού νομοσχεδίου και θυμίζει εκείνην την εποχή μέσα στην πανδημία του κορονοϊού που ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έμπαινε σε καραντίνα, μόνος απ’ όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, και η διοίκηση Μανδαλιανού παρακολουθούσε απλά την κατάσταση χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ