Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου αυξάνει 25% τα Δημοτικά Τέλη, ενώ οι άλλοι...

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αυξάνει 25% τα Δημοτικά Τέλη, ενώ οι άλλοι τα παγώνουν

Πρόταση για αύξηση 25% στα Δημοτικά τέλη έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για όλους τους λόγους που μας απαρίθμησε χθες με ηλεκτρονικό του μήνυμα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κύριος Κώστας Αμανατιάδης, με κύριο λόγο την αναδρομική επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων για τη διετία 2022-2023.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτική» στις 2 Δεκεμβρίου 2023, οι δήμοι της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης Συκεών, προσανατολίζονται να «παγώσουν» τα Δημοτικά Τέλη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα επίσης προσανατολίζονται να «παγώσουν» τα Δημοτικά Τέλη ο δήμος Καλαμαριάς, ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, ο δήμος Χαλκηδόνας, ο δήμος Λαγκαδά, ενώ το ίδιο προσπαθούν να πετύχουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου. Ο δήμος Βόλβης προσανατολίζεται σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 10%.

Ενώ λοιπόν οι υπόλοιποι δήμαρχοι «έχουν ανεβεί στα κάγκελα» για την αναδρομική επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων, ενώ κάνουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ενημερώνουν τους δημότες τους, ενώ ετοιμάζουν ποικιλόμορφες αντιδράσεις, ενώ δηλώνουν ότι αρνούνται να μετακυλήσουν το κόστος των αποφάσεων για το τέλος ταφής στους πολίτες, η διοίκηση Μανδαλιανού πρότεινε 25% αύξηση των Δημοτικών Τελών χωρίς να βγάλει άχνα για όσα συμβαίνουν και χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν ακούγεται τσιμουδιά, την ώρα που εισαγάγουν στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 25% με άκρα του τάφου σιωπή, ο δήμαρχος, αντί να φωνάζει όπως όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι, ετοιμάζεται για να λείψει στο εξωτερικό δέκα ημέρες σε μια τέτοια περίοδο, γιατί γι’ αυτόν πάνω απ’ όλους είναι η οικογένεια.

Κιμ. Ο.

Πότε ενημέρωσε ο κύριος Αμανατιάδης για την αύξηση 25% στα Ανταποδοτικά Τέλη;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ