Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚ. Αμανατιάδη έχετε πολιτική αντίληψη;

Κ. Αμανατιάδη έχετε πολιτική αντίληψη;

Κύριε Αμανατιάδη,

καταρχήν θα ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Όταν ένα άρθρο είναι ενυπόγραφο, οι σκέψεις, οι απόψεις, τα γραφόμενα, έχουν ονοματεπώνυμο. Έτσι ότι υπογράφω σε άρθρα, εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και ούτε εκπροσωπώ κανέναν άλλον άνθρωπο – δράση – κίνημα, ούτε έχω κανένα δικαίωμα να γράφω για λογαριασμό άλλων.

Αλλά ας ξεκινήσουμε στην αναφορά σας, στο πρόσωπο μου

Μάλλον είναι “προσόν” των πολιτικών του δήμου, να απομονώνουν ότι θέλουν από ένα γραπτό για να γράψουν αυτό που θέλουν.

Από μια ολόκληρη παράγραφο, στο κομμάτι που το “εξαφανίσατε” έγραφα

“Θέλετε οι πολιτικοί του δήμου να «πλακωθείτε», να «ξεκατινιαστείτε», να «τα βρείτε», να «βγάλετε τα άπλυτα σας» στην Αγκίδα, στα δημοτικά συμβούλια ή όπου αλλού θέλετε; Δεν σας ενοχλεί κανείς. Κάντε ότι θέλετε, έχετε και το δικό μου το ελεύθερο, ως πολίτη και δημότη”,

βγάλατε ως συμπέρασμα πως η Αγκιδα όταν φιλοξενεί άρθρα της άλλης πλευράς, η θέση μου είναι πως “ξεκατινιαζει! Η ερώτηση, από που προκύπτει αυτό, δεν ξέρω αν είναι περιττή. Απάντησα σε όλα όσα αναφέρθηκαν προς το πρόσωπο μου, στην επί προσωπικού επίθεση με αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς καμία αρχή – σύνδεση – τέλος, με τεράστια άλματα συλλογισμών.

Από την δική μου αρθρογραφία, διακρίνατε ποτέ κάτι χλευαστικό προς το πρόσωπό σας; Γράφτηκε κάτι κατάπτυστο (όπως αφηρημένα και γενικά αναφέρεται) εναντίον σας; Η δική μου αρθρογραφία, δεν έχει καμία επίθεση σε κανέναν. Έχει πάντα ερωτήματα, γιατί όταν σχολιάζω το οτιδήποτε, βάζω σπόρους για τροφή σκέψης και εκθέτω με το ονοματεπώνυμο μου τους προβληματισμούς μου.

Η ποίηση που αναφέρεται ανέβαινε πάλι με ονοματεπώνυμο. Ποτέ με υπογραφή Πρωτοβουλία Κατοίκων, γιατί άλλο η προσωπική γραφή του καθενός που εκπροσωπεί τον εαυτό του κι άλλο όταν πρόκειται να συμπεριλάβει ένα σύνολο ανθρώπων.

Προσωπικά δεν μπορώ να γράψω ποίηση, δεν μπορώ να την λογοκρίνω, αλλά την διαβάζω πάντα με πολύ ευχαρίστηση. Όποια μορφή και να πάρει (σατυρική, ερωτική, κοινωνική, πολιτική κτλ) έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, συμπεράσματα και αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω το «λόγια» του Βολταίρου που έμεινε το «δεν συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις», αλλά νομίζω θα αναφέρω πως ο Αριστοφάνης έγραψε έργο και το ανέβασε στο αρχαίο θέατρο, εναντίον του φιλοσόφου Σωκράτη! Τι έπρεπε να γίνει; Με τα δικά σας μυαλά θα έπρεπε να καούν τα έγγραφα του έργου και να υπάρξει διαπόμπευση του συγγραφέα; Αυτή είναι η παιδεία;

Αναφέρεται μετά πως το βιβλιαράκι έκανε την εκλογική ζημιά στον Συνδυασμό σας και σε εσάς. Αν μετά την εκλογική ήττα, η αυτοκριτική που έχει γίνει από εσάς, είναι πως φταίει αυτό (που άντε να το διάβασαν 50 άτομα σε σύνολο σχεδόν 70.000 ψηφοφόρων) και όχι η παραδοχή όλων των παλαιότερων κατοίκων από εμένα του ότι «η συγκεκριμένη θητεία ήταν η χειρότερη όλων, γιατί δεν έγινε τίποτα», τότε δεν έχετε καμία πολιτική αντίληψη.

Να αναφέρω μερικά παραδείγματα της ήττας; Δεν κάνατε τίποτα για την δυσοσμία και την ρύπανση από τα ΕΛΠΕ. Δεν κάνατε καμία μελέτη για σχολεία. Δεν υπάρχουν αξιοπρεπή πάρκα. Δεν υπάρχει πάρκινγκ. Δεν υπάρχει πράσινο. Εκεί που υπήρχε πράσινο, δεν ποτίστηκα ποτέ τα φυτά και αρρώστησαν ή κιτρίνισαν με αποτέλεσμα να τα κόψετε. Η καθαριότητα έχει πρόβλημα. Στα σχολεία από τύχη δεν χτύπησε σοβαρά κανένα παιδάκι, με τα μπετά που δεν καλύψατε, παρά μόνο το καλοκαίρι πριν τις εκλογές. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών δεν υπήρχε. Το Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο. Δεν πήρατε ποτέ τα ποσά που δικαιούνταν ο δήμος λόγω του κορονοϊού, αλλά ένα μέρος αυτών. Πανηγυρίζατε με υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Νομίζω μόνο αυτά φτάνουν, αλλιώς αν θέλετε μπορείτε να μου ζητήσετε να γράψω κι άλλα.

Προσωπικά δεν έχω σταυρώσει ποτέ κανέναν και ούτε θα το κάνω, γιατί ούτε Πόντιος Πιλάτος είμαι για να μην παίρνω θέση ως ενεργός πολίτης για τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα όλων μας (αλλά περισσότερο των παιδιών), ούτε νοσταλγώ τον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση για να «σταυρώσω» όποιον θέλω ή να κάψω δημιουργίες άλλων.

Προσωπικά για το ΘΕΠΑΝ έδρασα από Ιούνιο μέχρι Δεκέμβριο του 2022. Δεν απέκρυψα κανένα έγγραφο και δεν είχα κανένα λόγο να κρύψω, αλλά αν έβαλα και έναν κόκκο άμμου στην όλη προσπάθεια να μην χαθεί, είμαι ευχαριστημένος. Ούτε ήρωας είμαι, ούτε διεκδικώ τον ρόλο του ιδιοκτήτη του αγώνα ότι χάρη σε εμένα σώθηκε.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που επικαλείστε (στο πληθυντικό, με τους ετέρους σας) μου ήρθε πριν 3 εβδομάδες περίπου και έγραψα άρθρο με ερωτήματα. Από εκεί και πέρα, επειδή δεν είμαι υποχρεωμένος να υποκαθιστώ την ανυπαρξία της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» στην θητείας σας, με την αρθρογραφία και τα δεδομένα που έχω δημοσιεύσει στον ένα χρόνο περίπου που γράφω στην Αγκίδα (αλλά το έκανα), μπορείτε πλέον να ψάξετε μόνοι σας (με τους ετέρους σας), εσείς, τις πολιτικές ευθύνες, που σας αφορά για να εκλεγείτε ξανά αν θέλετε. Σιχάθηκα την «φάρα» των πολιτικών του συγκεκριμένου δήμου (προφανώς αναφέρομαι για την κακή ποιότητα τους και δεν αφορά την πλειοψηφία). Και επειδή ασχολήθηκα και γνώρισα αρκετά πράγματα, καταλαβαίνω γιατί στον δήμο δεν έχει γίνει τίποτα σοβαρό εδώ και δεκαετίες, όπως και γιατί οι όμοροι δήμοι είναι έτη φωτός μπροστά. Έλλειψη σοβαρού πολιτικού προσωπικού λέγεται.

Όσο για το αν λέω παραμύθια στις απαντήσεις μου, που είναι πολύ προσωπικές και στην τελική δεν είμαι υποχρεωμένος να τις γράψω, το ξέρουν όλοι οι δικοί μου και μου αρκεί αυτό. Δεν περιμένω τίποτα από φαντασιόπληκτους ή από ανθρώπους που θέλουν να χαθούν και οι δικές τους ευθύνες και γράφουν με ευκολία ιστορίες για αρκούδες.

Τέλος, μακάρι να βρεθούν όλοι οι αυτουργοί. Ότι καλύτερο θα είναι αυτό. Και να σωθεί το ΘΕΠΑΝ και να βρεθούν όλοι οι αυτουργοί (που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στα δημοτικά συμβούλια, για τις οποίες ευθύνες δεν έχετε λίγες και εσείς και ο κ. Καμαρινός, ούτε προηγούμενοι δήμαρχοι, ούτε προηγούμενες εκλεγμένες διοικήσεις, ούτε προηγούμενες εκλεγμένες αντιπολιτεύσεις, αλλά αυτό είναι άλλο θεμα).

Καλή σας ημέρα

Υγ: Κ. Αμανατιάδη, συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί, δεν μπορείς να αφιερώνεις πολύ χρόνο για ριάλιτι που επιδιώκετε μαζί με τον έτερο σας.

Υγ: Κ. Καμαρινές, συγγνώμη που απάντησα πρώτα στον κ. Αμανατιάδη, αλλά προηγήθηκε το άρθρο του.

Υγ: Κ. Αμανατιάδη και κ. Καμαρινέ, έχετε χρόνο να κάνετε συμβούλιο για να δείτε τι άλλο θα γράψετε, γιατί προφανώς δεν βλέπετε άλλα προβλήματα στο δήμο.

Υγ: Κ. Αμανατιάδη και κ. Καμαρινέ, ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με εσάς. Μπορείτε να με δοκιμάσετε.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ