Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλοκλήρωση σταδίου και κολυμβητηρίου για να σωθούν παιδιά

Ολοκλήρωση σταδίου και κολυμβητηρίου για να σωθούν παιδιά

Γράφονται πολλά για τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας και θα γραφτούν ακόμη περισσότερα, γιατί ο αθλητής αυτός πριν μερικά χρόνια ήταν εθισμένος στην ηρωίνη, από την οποία κατάφερε να ξεφύγει.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στον 35χρονο Παναγιώτη Καραΐσκο, τονίζουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι πριν κερδίσει στον Μαραθώνιο της Αθήνας, κατάφερε να κερδίσει την ηρωίνη.

Το σωστό είναι πως κατάφερε να κερδίσει την ηρωίνη, προετοιμαζόμενος να κερδίσει τον Μαραθώνιο. Έλυσε οριστικά τις διαφορές του με τις ουσίες μέσα από τον αθλητισμό, όπου κι αν θα τον οδηγούσε η άθληση, από το να αισθάνεται απλά καλά με τον εαυτό του μέχρι το να είναι ο πρώτος Έλληνας που θα τερματίσει στον 40ο Μαραθώνιο, όπως έγινε.

Ο αθλητισμός για τον Παναγιώτη ήταν φάρμακο. Ο αθλητισμός είναι φάρμακο και για πολλούς άλλους ανθρώπους, για πολλές και διάφορες παθήσεις ή εξαρτήσεις. Ο αθλητισμός όμως βασικά πρέπει να είναι τρόπος ζωής και πρόληψη, ώστε κανένα παιδί να μην βιώσει την εξάρτηση, καμία οικογένεια να μη ζήσει αυτό που έζησε η οικογένεια του Παναγιώτη. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι τρόπος ζωής για να μην φτάνουμε να ταλαιπωρούμαστε και από άλλα πράγματα, όπως είναι η χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, το σάκχαρο, οι καρδιακές παθήσεις.

Για να γίνουν όμως αυτά και για να κατευθύνουμε τη νεολαία στον αθλητισμό, πρέπει να υπάρχουν χώροι άθλησης, πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός, κάτι που στο δήμο μας, στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας, δεν υπάρχουν. Το στάδιο και το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού παραμένουν κουφάρια. Ένας τεράστιος δήμος με το μεγαλύτερο αναλογικά νεανικό πληθυσμό σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει στάδιο και κολυμβητήριο.

Η ολοκλήρωση του σταδίου και του κολυμβητηρίου πρέπει να είναι άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο σχεδιασμός για αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες σε έναν τόσο νεανικό δήμο, είναι επιτακτική ανάγκη. Τα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα πρέπει να κατευθυνθούν στον αθλητισμό. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώσει τις δοκιμασίες που πέρασε ο Παναγιώτης Καραΐσκος για να θριαμβεύσει στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μουμουλίδης Σταύρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ