Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑνάπλαση ή καταστροφή; Τι συμβαίνει στο πάρκο Κροίσου;

Ανάπλαση ή καταστροφή; Τι συμβαίνει στο πάρκο Κροίσου;

Το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου ένας συνδημότης μας από τον Εύοσμο, δημοσιοποίησε στο Facebook την παρέμβαση ή, όπως πολύ σωστά την χαρακτήρισε, την καταστροφή του πάρκου επί της οδού Κροίσου.

Επρόκειτο για ένα όμορφο πάρκο σε μια ήσυχη γειτονιά, που το πράσινο του προσφέρει μια όαση χαλάρωσης. Επίκεντρα του είναι ο μεγάλος φοίνικας του είδους Washingtonia filifera αλλά και το παραδοσιακό σιντριβάνι. Μετά από επικοινωνία της Αγκίδας με τον συνδημότη, ενημερωθήκαμε πως το πάρκο κατασκευάστηκε δεκαετίες πριν από ιδιώτη, αλλά η συντήρηση του έχει εκχωρηθεί στο δήμο.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου λοιπόν, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Αγκίδα, με πρόφαση την αλλαγή της περίφραξης ξεκίνησαν εργασίες. Εργασίες όμως μεγαλύτερης κλίμακας από αυτές που ίσως θα χρειαζόταν. Εργασίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καταστροφικές.

Μπήκε το μηχάνημα εργοταξίου “σαν το τανκ στο Πολυτεχνείο” γκρεμίζοντας πίσω θάμνους, τριανταφυλλιές, άλλες κατασκευές αλλά και το σιντριβάνι που μας ταξίδευε μια άλλη εποχή.

Οι φωτογραφίες μιλάνε. Άξιζαν αυτές οι ενέργειες για την απομάκρυνση της περίφραξης; Ποιος μας εγγυάται άλλωστε, ότι δεν τραυματίστηκαν από το βαρύ μηχάνημα οι ρίζες των εναπομεινάντων φυτών αλλά και του φοίνικα;

Θα περιμένουμε την απάντηση των αρμοδίων…

Γιάννης Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ