Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. Γ.Παπανικολάου

Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. Γ.Παπανικολάου

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. Γ.Παπανικολάου, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και το μοναδικό 4ο βάθμιο νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο χειρουργικές κλινικές, δύο εκ των οποίων αποτελούν κέντρα αναφοράς σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και δέχονται επείγοντα περιστατικά καθημερινά. Στο σύνολό τους όλες αυτές οι χειρουργικές κλινικές βρίσκονται διασκορπισμένες σε 3 κτήρια τα οποία ουδεμία σύνδεση έχουν μεταξύ τους και η απόστασή τους απαιτεί την μετακίνηση με κάποιο όχημα.

Το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γ.Παπανικολάου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, πρέπει να έχει 26 αναισθησιολόγους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου. Τους προηγούμενους μήνες, από την πανδημία και έπειτα, το αναισθησιολογικό τμήμα συνεχώς αποδυναμώνεται, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να έχουν απομείνει στη δύναμή του 9 αναισθησιολόγοι εκ των οποίων ο ένας σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Παπανικολάου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ