Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Περί διαγραφής ο λόγος

Τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας, από το επίσημο προφίλ του δήμου στο facebook (!!!), πράγμα απαράδεκτο, μία απόφαση της Δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή» με βάση την οποία διαγράφεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος των εκλογών του 2019 Ιωάννης Νέστορας Λαφαζανίδης.

Παρατηρώντας προσεκτικά τη συγκεκριμένη ανάρτηση θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ορισμένα πράγματα. Αρχικά η δημοτική παράταξη έχει δικό της προφίλ στο facebook, οπότε ας μας ενημερώνει από εκεί για τα εσωτερικά της ζητήματα, καθώς δεν αφορά το επίσημο προφίλ του δήμου το τι κάνει στο εσωτερικό της η δημοτική παράταξη που τον διοικεί.

Άλλα τραγελαφικά της ιστορίας είναι ότι δεν στάλθηκε πρόσκληση στο συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο να παραστεί στη συνεδρίαση, δεν δικαιολογείται το έκτακτο της συνεδρίασης αφού πέρασαν περισσότερες από δέκα ημέρες από το συμβάν για το οποίο διαγράφηκε. Το γεγονός ότι έγραψαν σε επίσημο έγγραφο ότι η συνεδρίαση έγινε κάποια μέρα, κάποιου μήνα του έτους 2022, ενώ αυτή έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2023, δεν θα το σχολιάσουμε καθόλου.

Πάμε όμως τώρα και σε πιο ουσιαστικά θεσμικά ζητήματα. Το κείμενο ενημερώνει ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός συγκάλεσε τη δημοτική παράταξη και έστειλε την πρόσκληση αυτή με μήνυμα. Αφού δεν τους έστειλε ταχυδρομικό περιστέρι πάλι καλά να λέμε. Ακολούθως διαβάζουμε ότι πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1 πρακτικό σύγκλισης της Δημοτικής παράταξης. Δηλαδή τέσσερα χρόνια οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν μιλούσαν μεταξύ τους;; Δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος για να συγκληθεί η δημοτική παράταξη της Νέας Πνοής παρά μόνο η διαγραφή ενός δημοτικού συμβούλου μετά την εκλογική ήττα;;; Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος που Αποφάσισε η Νέα Πνοή να διαγράψει; Πώς ονομάζεται;;

Με βάση το πρακτικό διαγράφεται ο Νέστορας Λαφαζανίδης. Μόνο που το όνομα με το οποίο κατήλθε στις εκλογές και εξελέγη ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος άρα και αυτό το οποίο θα πρέπει να αναγράφεται σε ένα επίσημο πρακτικό είναι το όνομα Ιωάννης Νέστορας Λαφαζανίδης. Τέτοιο μένος είχε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με τον κύριο Λαφαζανίδη που ούτε τα βασικά δεν μπόρεσε να κάνει σωστά. Επίσης το πρακτικό μάς ενημερώνει ότι αιτία διαγραφής είναι η ευθεία ρήξη και αντιπαράθεση που είχε ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο κατά τη διάρκεια των εκλογών και μάλιστα όπως λέει ο δήμαρχος δημόσια. Από πού ακριβώς προκύπτει αυτή η αντιπαράθεση;;; Ο δημοτικός σύμβουλος δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση και πουθενά σε βάρος της παράταξης, αλλά η παράταξη του φόρτωσε μια δήλωση τού πατέρα του. Απίστευτα πράγματα. Διαγράφηκε δημοτικός σύμβουλος από την παράταξή του για δήλωση που έκανε ο πατέρας του!!

Όχι κυρίες και κύριοι δεν παρακολουθείτε κάποιου είδους επιθεώρηση. Αυτά συμβαίνουν στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας. Εδώ καταντήσαμε. Ούτε σε μεξικανική σαπουνόπερα δεν βρίσκουμε τέτοιο χάλι.

Papaioannoπαθής

Νέστορας Λαφαζανίδης: Με έκπληξη παρακολουθώ τις ανακοινώσεις του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ