Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑντιδημαρχίες για νέα άφθαρτη διοίκηση ή με "πισωγυρίσματα";

Αντιδημαρχίες για νέα άφθαρτη διοίκηση ή με “πισωγυρίσματα”;

Επειδή άνοιξε η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις αντιδημαρχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα καταθέσω κάποιες σκέψεις, που μπορεί να είναι σύμφωνος ή και να διαφωνεί ο κ. Αλεξανδρίδης ως νέος δήμαρχος, έχοντας ο ίδιος άλλον συλλογισμό, με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του.

Για αρχή θα έπρεπε να αναφερθεί πως επειδή σχολιάζουμε τις επιλογές που θα προκύψουν από τον νέο δήμαρχο, καλό για όλη την κοινωνία του δήμου μας θα είναι η νέα διοίκηση να στελεχωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε όντως να είναι νέα.

Για τις αντιδημαρχίες, οι συνταγές παλιών προσώπων που έχουν υπάρξει σε διοικήσεις και σε υπεύθυνες θέσεις, αλλά η συνολική εικόνα που έχουν οι δημότες είναι μια δυσλειτουργική και προβληματική καθημερινότητα εκ του αποτελέσματος των προηγούμενων διοικήσεων, θα ήταν “πισωγύρισμα” για την νέα διοίκηση. Όλοι θα είχαν συνειδητά ή υποσυνείδητα την εντύπωση ότι τίποτα δεν άλλαξε στην αντίληψη των διοικούντων και πάλι “οι ίδιοι και οι ίδιοι” θα κάνουν κουμάντο.

Οι εκλεγμένοι της νέας διοίκησης είναι στην πλειοψηφία τους σε νεαρή ηλικία. Αλλά επειδή δεν είναι η ηλικία μόνο που κάνει το αποτέλεσμα, θα προσέθετα πως η εμπιστοσύνη σε άτομα και νεαρά σε ηλικία και νέα άφθαρτα στον πολιτικό στίβο, πάλι θα έδειχνε στους δημότες ότι όντως κάτι πάει να αλλάξει.

Ίσως σκεφτούν κάποιοι εάν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί σε θέση ευθύνης; Προφανώς η απάντηση είναι θετική. Αλλά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, ακόμα κι αν δεν έχουν επίσημη θέση αντιδημάρχου. Η εμπειρία τους και μόνο είναι μια σημαντική παρακαταθήκη, όμως είναι δοκιμασμένοι και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην καθημερινότητα μας και σίγουρα όχι με θετικό μάτι, γιατί ο δήμος μας υστερεί σε πολλά. Μπορούν από την πίσω γραμμή ή ως εντεταλμένοι να παίξουν σημαντικό ρόλο, συμβουλευτικό και πρακτικό.

Οι νέοι, μπορούν να ανταπεξέλθουν; Αυτό είναι στο χέρι και στην προσωπικότητα του καθενός. Πρέπει να υπάρχει όρεξη, να είναι διατεθειμένοι να ερευνούν και να μελετούν για τα θέματα που απασχολούν τον δήμο και έρχονται προς συζήτηση. Και προπάντων να έχουν προσωπική άποψη.

Θα πρέπει προφανώς να μην “στοχοποιηθούν” αντιδημαρχίες με πρόσωπα που όταν είναι διοίκηση θέλουν αυτές τις θέσεις, αλλά όταν είναι αντιπολίτευση έχουν πάρα πολλές απουσίες, δείχνοντας μια εικόνα πως δεν ενδιαφέρονται για τον δήμο, αλλά για την θέση και ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος θεωρώ πως κάποιες αντιδημαρχίες είναι πολύ σημαντικές και εκ του αποτελέσματος έκριναν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, από την περιοχή του Κορδελιού και από τα Ελευθέρια. Είναι η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, καθώς και η αντιδημαρχία Παιδείας. Σε αυτές τις δύο, πρέπει να μπουν άτομα που θα έχουν προσωπικότητα με πυγμή για να μπορούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτούς τους δύο τομείς. Και ο νοών νοείτω.

Υγ1: Το πράσινο είναι εύκολο. Το περιβάλλον;

Υγ2: Οι εκδηλώσεις παιδείας είναι εύκολες. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης;

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ