Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια να κρατήσουμε αναλλοίωτα τα ιδανικά των ηρώων

Για να κρατήσουμε αναλλοίωτα τα ιδανικά των ηρώων

28η Οκτωβρίου. Μεγάλη μέρα ξημέρωσε σήμερα.

Για να κρατήσουμε αναλλοίωτα στο χρόνο τα ιδανικά και τις αξίες των ηρώων, στην εποχή μας συγκεκριμένα πράγματα έχουμε να κάνουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι για παράδειγμα μπορούν να κρατήσουν αναλλοίωτα τα ιδανικά και τις αξίες των ηρώων με τις πράξεις τους ως εκλεγμένοι.

Μεγάλη μέρα που είναι σήμερα, μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο. Πλέον όπου και να γράφουμε, στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνό μας, υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος. Ας τον χρησιμοποιήσουν για να μην βλέπουμε να γράφεται «αναλίωτα» η λέξη «αναλλοίωτα» και ανατριχιάζουμε. Μην δούμε σε συνέχεια τις «αξίες» να γράφονται «αξίαις» και τα «ιδανικά» να γράφονται «ειδανοικά».

Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική και ας μην το ξεχνάμε κι αυτό μέρα που είναι σήμερα. Δεν βρισκόμαστε στην 28η Οκτωβρίου του 1940, που ήταν πολύ λογικό πολύς κόσμος όχι απλά να είναι ανορθόγραφος, αλλά να είναι και εντελώς αγράμματος εξαιτίας των συνθηκών, όπως ήταν πολλά από εκείνα τα αγροτόπαιδα που έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία και φυσικά το γεγονός ότι ήταν αγράμματα δεν μειώνει καθόλου τον ηρωισμό τους. Στις μέρες μας, που αρκετοί έχουμε πολλά, δεν κάνει κόπο ένας ορθογραφικός έλεγχος σε μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ