Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΖΕΡΒΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΖΕΡΒΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Η ήττα του Κωστάκη Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν έκπληξη μόνο για αυτούς που ζούσαν μέσα σε παρωπίδες. Μόνο για αυτούς που είχαν παρασυρθεί από την εικόνα που παρουσίαζε στα social media ή που σε δημόσιες εμφανίσεις παρουσίαζε την βιτρίνα του “καλού παιδιού” με την ευγενική καταγωγή. Ο βίος και η πολιτεία του όμως τέσσερα χρόνια σε θέση εξουσίας που την διαχειρίστηκε με πολύ κακούς συνεργάτες, έδειξε άλλα πράγματα και ίσως να ξέθαψε τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Η Δημοσιογραφία και η Ιστορία είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν υπόψη όλες τις πλευρές της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου και να επιδιώκουν μια ισορροπημένη κρίση. Στην περίπτωση όμως του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης είχαμε κατά καιρούς πολλούς ανθρώπους να του ασκούν κριτική όχι μόνο για το έργο που δεν παρήγαγε, όχι μόνο για τα όσα υποσχέθηκε ότι θα κάνει και δεν έκανε, αλλά και για την συμπεριφορά του ως άνθρωπος. Η πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι «η ψευτιά και η προστυχιά του Ζέρβα δεν έχουν όριο» δεν ήταν μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Το πολιτικό παρελθόν του Ζέρβα ήταν γνωστό. Δεν έκανε απολύτως τίποτα όπου και αν πήγε. Ένα φεγγάρι στο ΠΑΣΟΚ όπου όταν είδε ότι δεν είχε συμφέροντα την έκανε με ψιλά πηδηματάκια αφήνοντας πίσω κύρια εχθρούς, μία ανάπαυλα σε αναζήτηση που θα έχει καλύτερο μέλλον, διάστημα στο οποίο ασκούσε κριτική κατά πάντων ακόμη και στη Νέα Δημοκρατία, στην ηγεσία και στα στελέχη της στην Θεσσαλονίκη πριν καταλήξει να γίνει μέλος της (από συμφέρον) και να πάρει στο χρίσμα που τον αποτελείωσε πολιτικά.

Όταν ένας δημοτικός αξιωματούχος εκλέγεται από τους πολίτες, αναλαμβάνει τη δέσμευση να εξυπηρετεί το κοινό καλό, να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να ακούει τις ανάγκες τους. Ο Κωστάκης Ζέρβας επέλεξε διαφορετικό δρόμο. Η απόσταση που δημιουργούσε ανάμεσα του και στους πολίτες, μάλλον τον έκανε να νιώθει πιο ασφαλής στον τρίτο όροφο του δημαρχείου περιτριγυρισμένος από συνεργάτες που δεν ήθελε να τον στεναχωρούν και να του εντοπίζουν τα λάθη του.

Η μέρα του ξεκινούσε και τελείωνε επικεντρωμένη στην προσωπική του προβολή στα social media και στο TikTok, θυσιάζοντας την αξιοπιστία και την αφοσίωσή του στην πόλη. Η πόλη χρειαζόταν έργα, αλλά αυτός φαινόταν να προτιμά τις παρασκηνιακές μάχες και τις μεσαιωνικές τακτικές διακυβέρνησης, κυνηγώντας και εκδιώκοντας εργαζόμενους που απλά επιθυμούσαν το καλό της πόλης. Οι εκδικητικές τακτικές του μέρα με την μέρα έδειχναν πόσο ακατάλληλος ήταν για τον ρόλο αυτό του δημάρχου. Το έκανε σε όλους τους χώρους και εναντίον πολλών εργαζομένων με πιο τρανταχτές περιπτώσεις αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα τον κυνηγούν πολιτικά για πάντα.

Εννοείται ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό από την διακυβέρνηση Ζέρβα. Εννοείται ότι μόλις αναλάβει η νέα διοίκηση θα έρθουν στο φως και πολλές αποφάσεις που πάρθηκαν και είχαν καταγγελθεί στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν υπήρχε πρόσβαση στις λεπτομέρειες. Απευθείας αναθέσεις σε Αντιδημαρχίες και αγαπητιλίκια σε όσους ήταν αρεστοί στο περιβάλλον του απερχόμενου Λουδοβίκου!! Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό!!

Οι καθημερινές αναρτήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και τέσσερα χρόνια για θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους αλλά και πολλά άλλα, είναι μία τρανταχτή απόδειξη ότι το παρασκήνιο Ζέρβα ήταν πλούσιο!!

Ευτυχώς που η δημοκρατία είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των πολιτών. Αυτές οι δημοτικές εκλογές μας χάρισαν την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή ανθρώπων που μίλησαν με αποδείξεις και έχουν παράσημα ως επαγγελματίες καταθέτοντας προτάσεις για την πόλη που θέλουμε για το σήμερα και για το αύριο!! Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται πραγματικούς ηγέτες που να ενδιαφέρονται για την πραγματική πρόοδο και την ευημερία των πολιτών της. Αυτό ψήφισαν επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο που ήταν πολυσυλλεκτικό, από όλες τις παρατάξεις, καταδικάζοντας τα χρίσματα και τις επεμβάσεις. Είναι ώρα για μια καινούργια αρχή, με περισσότερη διαφάνεια, εντιμότητα και αφοσίωση στον σκοπό.

Ο Κωστάκης Ζέρβας ως πολιτικό κεφάλαιο έκλεισε. Χαντάκωσε τη Νέα Δημοκρατία λίγους μήνες μετά την μεγάλη επιτυχία της στις εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές στην Θεσσαλονίκη η ΝΔ βρέθηκε στο ενωμένο στόχαστρο όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαιτίας ενός ανθρώπου!! Πήρε χρίσμα, ενισχύθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές που μη έχοντας άλλη επιλογή έτρεξαν έστω για μία φωτογραφία, για τον αγώνα τον καλό, αλλά μετά τα αποτελέσματα της Α’ Κυριακής όπου είδαν ότι ως πολιτικός δεν τραβάει, κράτησαν αποστάσεις!! Ειδικά οι δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου έδειξαν πόσο επικίνδυνος και διχαστικός είναι για την πόλη!! Με αυτό το τραγικό αποτέλεσμα ξεμπέρδεψαν μαζί του και μελλοντικά, γιατί οι Θεσσαλονικείς τον Ζέρβα δεν τον καταδίκασαν μόνο ως κακό δήμαρχο αλλά και ως υπερόπτη και αλαζόνα άνθρωπο!!

Βασίλης Σαρρηγιαννίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ