Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα «κατορθώματα» της διοίκησης Μανδαλιανού

Τα «κατορθώματα» της διοίκησης Μανδαλιανού

Η διοίκηση Μανδαλιανού ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, επειδή δεν έβρισκε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο. Τελικά βρέθηκαν τα έγγραφα ότι ανήκει στο δήμο. Μάλιστα ένα από αυτά τα έγγραφα είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας, ο οποίος βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο και ήθελε επιπλέον να πληρώνει ο δήμος για τον δικό του χώρο και για τα κτίρια που έχτισε ο ίδιος γύρω στα 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ήθελε να πληρώσει ο δήμος 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Μάλιστα η διοίκηση παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μεγάλο κατόρθωμα τα 12.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τελικά κάτω από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο δήμος πήρε τα γήπεδα δωρεάν.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έλαβε χορηγία από την ELPEDISON, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Η διοίκηση Μανδαλιανού απάντησε πως τις δωροεπιταγές που έλαβε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής από την ELPEDISON, δεν χρειαζόταν να τις εγγράψει στα βιβλία του δήμου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για το πρόβλημα της δυσοσμίας αλλά μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να πείσει τους κατοίκους ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και ότι τη δυσοσμία την αντιλαμβάνονται μόνο υποκειμενικές μύτες.

Η διοίκηση Μανδαλιανού θα κάνει νέες μετρήσεις προκειμένου όχι μόνο να βρει εάν βρωμάει περισσότερο ή λιγότερο από πριν, αλλά επιπλέον να ανακαλύψει και την πηγή της δυσοσμίας λες και δεν την ξέρει.

Η διοίκηση Μανδαλιανού επί έξι μήνες δεν γνώριζε να απαντήσει για το γιατί δεν δίνει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοιχεία από τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι προφανές πως αυτούς τους έξι μήνες η διοίκηση δεν νοιαζόταν καθόλου για τη ρύπανση και τα επίπεδά της.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ενδιαφέρεται για τη ρύπανση από τα αιωρούμενα σωματίδια PM10.

Η διοίκηση Μανδαλιανού στα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού δεν έκανε καμία δράση.

Η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να πάρει τα ψίχουλα των χορηγιών από τα ΕΛΠΕ και δεν απαιτεί να χτίσουν το κλειστό γυμναστήριο που υποσχέθηκαν, προκειμένου ο δήμος να μην προβάλει εμπόδια στην καταστροφή τους Αθλητικού Πάρκου της ΕΚΟ που έγινε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.

Η κωλυσιεργία της διοίκησης Μανδαλιανού οδήγησε στην έξωση το ΚΕΠ που βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Χρειάστηκε ενάμισης χρόνος για να διαμορφώσει η διοίκηση δημοτικό χώρο στην οδό Κολοκοτρώνη και να στεγαστεί το συγκεκριμένο ΚΕΠ. Το ΚΕΠ τελικά ξεκίνησε να λειτουργεί με βασικές ελλείψεις, πολλές από τις οποίες παραμένουν.

Η διοίκηση Μανδαλιανού συνέταξε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή και φυσικά καταψηφίστηκε.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε απολογισμό του έργου της.

Η διοίκηση Μανδαλιανού λίγο έλλειψε να χάσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η ανέγερση του σχολείου θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021 και άρχισε πριν μερικές ημέρες.

Το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου λειτούργησε φέτος, ενώ ήταν έτοιμο από πέρυσι.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε καμιά ενέργεια για χρηματοδότηση, προκειμένου να ανεγερθεί Ειδικό Σχολείο άνωθεν της περιφερειακής οδού και προσπάθησε να στοιβάξει σαν σαρδέλες τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο κτήριο του 24ου, προκειμένου να μετακομίσει το Ειδικό Σχολείο στο κτήριο του 19ου.

Ο δήμαρχος είπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν εκτιμούν τα εργαστήρια φυσικής γι’ αυτό μπορούμε να τα καταργήσουμε και να τα κάνουμε αίθουσες διδασκαλίας.

Στελέχη της διοίκησης του δήμου φόρτωσαν αναλήθειες που ξεστόμισαν ή ευθύνες της διοίκησής τους σε υπαλλήλους του δήμου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ήρθε σε σύγκρουση με τον αρχιμουσικό και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του δήμου, τους κακολόγησε με απίστευτο τρόπο και τελικά διέλυσε την μπάντα.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν στηρίζει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου με υλικά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών τους και επιπλέον αποφάσισε να μην τους παραχωρεί ούτε κλειστούς δημοτικούς χώρους.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε καμιά παρέμβαση στην κεντρική εξουσία, ώστε να μην υποστεί ο Αγροτικός Αστέρας την τόσο μεγάλη αδικία να μην ανέβει στη Super League 2, πράγμα που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι πυλώνες της ΔΕΗ στέκουν περήφανες μέσα στις κατοικημένες περιοχές του δήμου και δίπλα σε σχολεία χωρίς καμία προοπτική να υπογειοποιηθούν. Σε καμιά άλλη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν πλέον πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης. Δίπλα στους πυλώνες υπάρχουν 3 Δημοτικά Σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο και 1 Νηπιαγωγείο. Η διοίκηση του δήμου τάζει ότι κι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί στην επόμενη θητεία.

Δεν έγινε καμία ενέργεια κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων, ώστε να μην πλημυρίζει ο δήμος ακόμα και με βροχούλες.

Στα χρόνια της διοίκησης Μανδαλιανού δεν είδαμε να δρομολογείται κανένα μεγάλο έργο. Δεν φτάνει όμως αυτό, αλλά υπάρχει απίστευτη κωλυσιεργία και σε μικρά έργα όπως οι κόμβοι της οδού 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, η διαμόρφωση και ο φωτισμός της οδού Ακαδήμου, το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, η βιοκλιματική αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, το πάρκο σκύλων που είπαν πως θα έφτιαχναν στην οδό Μουσών.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έλαβε μειωμένο ποσό από την έκτακτη χρηματοδότηση που εκταμίευσε το υπουργείο Εσωτερικών λόγω πανδημίας covid-19, σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να λάβει με βάση τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έλαβε ποσό μειωμένο κατά 22,81% (413.686,13€) σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να λάβει, αλλά η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έστειλε ούτε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα συντονίσει τη δράση του με τους δήμους που υποχρηματοδοτήθηκαν για να διεκδικήσει τα κονδύλια που δικαιούται ο δήμος.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πανηγύριζε για το ποσό των 150.000 ευρώ που δόθηκε από το Υπουργείο για την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η επικαιροποίηση της μελέτης ούτε που έχει δημοπρατηθεί ακόμη. Όσο για το κολυμβητήριο, η διοίκηση Μανδαλιανού απλά αγρόν ηγόραζε επί τέσσερα χρόνια.

Από τα 2.050.000 ευρώ που δόθηκαν από το κράτος για την προσχολική αγωγή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η διοίκηση Μανδαλιανού επέστρεψε το 1.000.000 ευρώ γιατί δεν είχε μελέτες ώστε να απορροφήσει όλα τα χρήματα.

Δεν είδαμε ποτέ τη συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, που είχε εξαγγείλει η διοίκηση Μανδαλιανού, προκειμένου να γίνουν θεατρικές παραστάσεις στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντάλλαξε ολοκαίνουρια διαμερίσματα «φιλέτα» του δήμου στη Νέα Πολιτεία, που προήλθαν από τον κοινωνικό συντελεστή, με ανοίκιαστα καταστήματα 15ετίας ιδιώτη άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Μπήκε λουκέτο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ελευθέριο Κορδελιό χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τη διοίκηση Μανδαλιανού.

Η ΕΥΑΘ περιέφραξε οικόπεδα που ανήκουν στο δήμο, χωρίς η διοίκηση Μανδαλιανού να κάνει απολύτως τίποτα γι’ αυτό.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έδωσε γραφείο στην αντιπολίτευση, όπως όφειλε να κάνει από το νόμο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν διαμόρφωσε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήταν εύκολο να κάνει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ