Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔήμος Ελ. Κορδελιού Ευόσμου - Ένας Δήμος για όλους!

Δήμος Ελ. Κορδελιού Ευόσμου – Ένας Δήμος για όλους!

Του Αλέξανδρου Φερραίου, Δημοσιογράφου – Υπ. Δημοτικού Συμβούλου

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ελπιδοφόρους δήμους στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της περιοχής μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης και πρωτοπόρος στη νεανικότητα της χώρας.

Καθώς διεκδικώ τη θέση του δημοτικού συμβούλου σε αυτόν τον δυναμικό δήμο, δεσμεύομαι να αφιερώσω την ενέργειά μου στην υπηρεσία της κοινότητας, επικεντρώντας στη νεολαία και τις ανάγκες της.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, με τον πληθυσμό του, τη γεωγραφική του θέση και την ποικιλομορφία των κοινοτήτων του, αποτελεί έναν δήμο με ατελείωτες δυνατότητες ανάπτυξης. Ωστόσο, για να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι δυνατότητες, πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την υποστήριξη των νέων. Είναι πρωταρχικό να δημιουργηθούν προγράμματα και ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς αυτή αποτελεί το κλειδί για το μέλλον του δήμου.

Η νεολαία αντιπροσωπεύει το δυναμικό και τη φρεσκάδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ως ο πρώτος σε νεανικότητα δήμος στη χώρα, έχουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και τη φιλοδοξία των νέων μας. Καινοτόμες πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό πρέπει να ενθαρρυνθούν και να υποστηριχθούν.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, πρέπει να δημιουργηθούν προγράμματα που θα ενισχύουν την ποιότητα και την προσβασιμότητα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών. Είναι αδύνατο καν να σκεφτούμε το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα παιδιά του δήμου μας που κάνουν μάθημα σε υπόγεια και σε kibo.

Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους μας. Στον τομέα της απασχόλησης, πρέπει να προωθήσουμε την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας, που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας για τη νεολαία μας.

Παράλληλα, η προώθηση του πολιτισμού είναι απαραίτητη. Έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να υποστηριχθούν και να προωθηθούν, προσφέροντας στους νέους μας ευκαιρίες για έκφραση και δημιουργία.

Στον τομέα του αθλητισμού, πρέπει να δημιουργήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις και προγράμματα που θα ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και τον αθλητισμό στους νέους. Ο αθλητισμός προσφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως την υγιή ζωή, την ομαδικότητα και την αυτοπεποίθηση, και πρέπει να είναι προσβάσιμος για όλους. Τα έργα που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το κολυμβητήριο και το στάδιο στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, θα ολοκληρωθούν ακόμα και με ιδίους πόρους!

Σε συνεργασία με τη νεολαία, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντικές για τη μελλοντική γενιά και την παραμονή της φύσης για τις επόμενες γενιές.

Στην πορεία μου προς τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου, δεσμεύομαι να ακούω τις ανησυχίες και τις φωνές της νεολαίας μας και να εργάζομαι σκληρά για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων.

Με τη συνεργασία της κοινότητας και τη στήριξή σας, μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έναν Δήμο Πρωταγωνιστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ