Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμαρώστε τι έλεγε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τίτλο ιδιοκτησίας...

Καμαρώστε τι έλεγε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ

Για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 ακούστηκε από τον Γιώργο Χατζηβρέττα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ότι η διοίκηση του δήμου πρέπει να αναζητήσει στοιχεία για το ΘΕΠΑΝ στη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε καμία ενέργεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση επί δέκα μήνες κι έτσι ο κύριος Χατζηβρέττας σε συνεδρίαση του Νοεμβρίου του 2021 είπε πως από επικοινωνία του με υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας γνωρίζει πως εκεί υπάρχουν στοιχεία.

Τελικά ερώτημα προς τη Διεύθυνση Γεωργίας έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης. Όταν έλαβε την απάντηση, η οποία έλεγε πως ο τίτλος ιδιοκτησίας βρίσκεται εκεί και μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να τον πάρει, ο κύριος Ναθαναηλίδης την έστειλε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε το Δεκέμβριο του 2021, έγινε ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του Λεωνίδα Ναθαναηλίδη και του Γιώργου Ρούμελη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου:

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Κύριε Αντιδήμαρχε, πήρατε την απάντηση που μου έδωσε η Διεύθυνση Γεωργίας, την έστειλα σε όλους τους συναδέλφους. Εσείς δεν την πήρατε; Δεν την πήρατε εσείς; Εκεί πέρα λέει ότι ο τίτλος είναι στον Δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού, ανήκει εκεί. Και απλά να πάει να το πάρει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ναθαναηλίδη; Δεν λέει αυτό.

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Αυτό λέει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε λέει. κ. Ναθαναηλίδη.

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Αυτό λέει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το λέει αυτό.

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Πρόεδρε, τώρα θα τελειώσω εγώ και …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν το λέει. Γιατί το λέτε; Ανοίξτε το χαρτί να το διαβάσετε τι λέει. Ανοίξτε το χαρτί. Σας παρακαλώ τώρα.

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Ναι, διαβάστε το εσείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, να το ανοίξετε να το διαβάσετε. Σας παρακαλώ, γιατί πρέπει εδώ πέρα να πηγαίνουμε, να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε.

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Λέει, ό,τι λέει το 318 αγροτεμάχιο εγγράφεται στο απόσπασμα του κτηματολογικού πίνακα του αγροκτήματος Κορδελιού, ως νεκροταφείο Δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού. Δηλαδή τι άλλο να πει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο τίτλος πού είναι; Πού είναι ο τίτλος;

Αυτή ήταν η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και όταν είχε μπροστά του το έγγραφο της Διεύθυνσης Γεωργίας. Και μην φανταστεί κανείς πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κανείς που ίσως μπερδεύεται λίγο με την Ελληνική γλώσσα. Είναι διευθυντής σχολείου, καθηγητής φυσικής με διδακτορικό τίτλο. Η συμπεριφορά του ήταν από κεκτημένη ταχύτητα να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση της διοίκησής του μέχρι εκείνην τη στιγμή. Η ύπαρξη τίτλου ιδιοκτησίας του ακινήτου ήταν πρόβλημα και για τη δική του διοίκηση και για τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, που χειρίστηκαν το θέμα, αφού έδειχνε τουλάχιστον πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

Στην πορεία του διαλόγου του με τον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη και στην εξέλιξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος άλλαξε στάση, γιατί πλέον τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και δεν μπορούσε να λέει πως δεν υπάρχει αυτό που είχε μπροστά του. Σημασία δεν έχει όμως που στην πορεία της συνεδρίασης παραδέχτηκε ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Σημασία έχει πως για αρκετή ώρα, όπως διαβάσατε παραπάνω, φώναζε ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη.

Αυτή ήταν η στάση της διοίκησης Μανδαλιανού στο θέμα του ΘΕΠΑΝ ακόμα κι όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο τίτλος ιδιοκτησίας. Βέβαια τελικά η απόφαση στο τέλος της συνεδρίασης να ζητήσει ο δήμος τον τίτλο ιδιοκτησίας από τη Διεύθυνση Γεωργίας ήταν ομόφωνη, αφού πλέον οποιαδήποτε άλλη στάση θα οδηγούσε ορισμένους στη Δικαιοσύνη.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ