Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈνας χρόνος λειτουργίας του διαιτολογικού γραφείου της Σταματίας Διακάκη

Ένας χρόνος λειτουργίας του διαιτολογικού γραφείου της Σταματίας Διακάκη

Το διαιτολογικό γραφείο Σταματία Διακάκη στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 58 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας.

Ένας χρόνος λειτουργίας του γραφείου μας και σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την καθημερινή σας υποστήριξη. Ένας χρόνος γεμάτος νέες εμπειρίες και γνώσεις που συνέβαλαν στην εξέλιξη μου ως άνθρωπο και ως επιστήμονα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών και την παχυσαρκία.

Ένας χρόνος συναναστροφής με πολλούς ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν για να τους βοηθήσω σε αυτό το όμορφο ταξίδι για μία ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία μέσω της σωστής διατροφής και της συνεχούς καθοδήγησης. Η προτίμηση του κόσμου αλλά και οι δυσκολίες που μπορεί να υπήρξαν, μου έδωσαν κίνητρο να αναζητώ και να ενημερώνομαι συνεχώς πάνω σε θέματα διατροφής με την παρακολούθηση σεμιναρίων, κάποια από τα οποία σχετίζονται με τη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη, κατά τη βρεφική ηλικία, με τη διατροφή σε κλινικά περιστατικά, σε νοσήματα του εντέρου.

Στόχος του γραφείου είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής από όσους το επισκέπτονται, η οποία να είναι εφικτή για το κάθε άνθρωπο εξατομικευμένα. Το νόημα δεν είναι να ακολουθήσουμε ένα πλάνο διατροφής για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς δεν στοχεύουμε απλώς σε ένα διαιτολογικό χαρτί αλλά σε αλλαγή του τρόπου σκέψης όσον αφορά τη διατροφή. Παρατηρούμε τη συμπεριφορά και την αντίδραση του κάθε ατόμου ως προς την τροφή και προσπαθούμε να βρούμε μια ολιστική προσέγγιση. Ο κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται το γραφείο μας αντιμετωπίζεται ως μία ξεχωριστή οντότητα με σώμα, πνεύμα και νου που επιδιώκει την εύρεση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού του, την οποία όλοι έχουμε μέσα μας κρυμμένη και για την ανακάλυψή της χρειάζεται πίστη και θέληση.

Βασικό κομμάτι αποτελεί η δημιουργία ενός οικείου και φιλικού περιβάλλοντος με τους διαιτώμενους, όπου ο καθένας έχει την ιδιωτικότητά του και τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται, ώστε να αισθανθεί ελεύθερος να εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία και απορία μαζί μου.

Ενδεικτικά μια πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει τη λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού, με την αξιολόγηση των αιματολογικών εξετάσεων, με την ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες και τις συνήθειές σας, ώστε να προσαρμοστεί καταλλήλως το πλάνο διατροφής. Γίνεται διατροφική εκπαίδευση, καθώς έχει πολύ σημαντικό ρόλο η ενημέρωση και η εκπαίδευση του διαιτώμενου, ώστε να γνωρίσει καλύτερα το σώμα του και να βελτιωθεί με τη διατροφή, με τις κατάλληλες ιδέες για συνταγές και συνδυασμούς γευμάτων.
Θέτουμε μαζί μικρούς στόχους ώστε κάθε φορά που τους πραγματοποιείτε με επιτυχία να νιώθετε την ευχαρίστηση και να έχετε ένα κίνητρο για να φτάσετε βήμα βήμα στο βασικό σας στόχο.

Το μότο μας στο γραφείο είναι:

Μια ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει έναν ισορροπημένο τρόπο σκέψης και εδράζεται σ’ αυτόν. Ο νους σου μπορεί να φροντίσει και να θρέψει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου…

Κάθε χρόνος που περνάει ελπίζουμε να συνεχίζουμε τη παροχή υπηρεσιών μας με τον ίδιο ζήλο, ως ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ