Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: «Φτάνει πια με την κατήφεια και την παρακμή στην Ηλιούπολη»

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Φτάνει πια με την κατήφεια και την παρακμή στην Ηλιούπολη»

Σε ομιλία του στην Ηλιούπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου τόνισε ότι περισσότερα από 15 χρόνια έχει να γίνει έργο στην περιοχή

«Φτάνει πια με την κατήφεια και την παρακμή στην Ηλιούπολη. Εδώ δεν υπάρχουν φαβέλες. Ζούνε άνθρωποι με τις οικογένειές τους. Ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί ο τόπος. Να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της η Ηλιούπολη, να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Αυτό θα το κάνουμε μαζί την επόμενη μέρα. Από εδώ ξεκινάει το μήνυμα ελπίδας, το μήνυμα νίκης».

Στα προβλήματα της Ηλιούπολης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην περιοχή ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», Λευτέρης Αλεξανδρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν περάσει περισσότερα από 10-15 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει εδώ ένα έργο».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης σημείωσε ακόμα ότι η Ηλιούπολη είναι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματά της. Ανέφερε, παράλληλα, ότι αισθάνεται συγκινημένος, διότι βλέπει να τον στηρίζουν και να συμπορεύονται μαζί του άνθρωποι που τον έχουν μεγαλώσει.

«Τα προβλήματα σε όλο το δήμο μας είναι κοινά. Η έλλειψη σχολείων, πάρκων, παιδικών χαρών, ο ανύπαρκτος φωτισμός, η ελλιπής καθαριότητα, η άσχημη κατάσταση των γηπέδων που έχουμε αλλά και αυτών που δεν κάναμε. Όμως, στην Ηλιούπολη τα προβλήματα είναι ακόμα περισσότερα, διότι η διοίκηση του δήμου δε φρόντισε ποτέ να ασχοληθεί με αυτά. Θα κάνουμε σχολεία, αφού τα υπάρχοντα πλέον δεν επαρκούν, θα κάνουμε πάρκα και παιδικές χαρές, που δεν έχει η περιοχή, θα κάνουμε γήπεδα, που επίσης δεν υπάρχουν, θα κάνουμε μεγάλα έργα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην οδό Ιπποδρομίου, στην οποία πλημμυρίζουν σπίτια μόλις βρέξει, αλλά και στη διάνοιξή της που καθυστερεί 20 χρόνια, με αποτέλεσμα για 700 μέτρα να δημιουργούνται σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. Αναφέρθηκε και στην οδό Μικράς Ασίας, για την οποία είπε ότι επίσης καθυστερεί η διάνοιξη εδώ και 30 χρόνια.

«Εμείς θα διανοίξουμε και τους δύο δρόμους. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να διεκδικήσουμε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία το στρατόπεδο Παπακυριαζή. Να γίνουν σε αυτό πάρκα, παιδικές χαρές, γήπεδο και όχι να αγωνίζονται οι ομάδες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του αθλητικού πάρκου. Στο δημοτικό συμβούλιο κάποιοι δώσαμε αγώνα και καταφέραμε να μην πληρώνουμε ενοίκιο στο αθλητικό πάρκο. Όμως, μας παραχώρησαν ένα δικό μας γήπεδο», σημείωσε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Έκανε αναφορά και στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ, στην οποία, όπως είπε και η μητέρα του δούλεψε στο παρελθόν. «Πρέπει να καρπωθεί το χώρο η τοπική κοινωνία. Εμείς έχουμε πρόταση προς όφελος των πολιτών. Μπορεί να γίνει σε αυτόν ένα μικρό κέντρο υγείας, μια φοιτητική εστία, μια πανεπιστημιακή σχολή. Δεν είναι δυνατόν η δυτική Θεσσαλονίκη να μην έχει τέτοιου είδους δομές», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Είπε ακόμα ότι θα επαναφέρει το θεσμό των τοπικών συμβουλίων, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.

«Στις 8 Οκτωβρίου δώστε δύναμη σε εμάς, δώστε δύναμη στα παιδιά της γειτονιάς σας. Να αγωνιστούμε, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Να κάνουμε έναν καλύτερο δήμο, να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας», κατέληξε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ