Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑθηνά Τερζή: Είναι απίστευτη η εγκατάλειψη της δημόσιας εικόνας στην περιοχή μας

Αθηνά Τερζή: Είναι απίστευτη η εγκατάλειψη της δημόσιας εικόνας στην περιοχή μας

Το παρακάτω μήνυμα στους δημότες Κορδελιού Ευόσμου στέλνει η Αθηνά Τερζή, υποψήφια με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τον Θανάση Κοκονά:

Αγαπητές φίλες-φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου!

Ονομάζομαι Αθηνά Τερζή, είμαι 46 χρονών, είμαι δημοσιογράφος και εργάζομαι στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής στο Γραφείο Προβολής και Επικοινωνίας του Τμήματος Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δράσεων και Φεστιβάλ της Δ/νσης Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχω εργαστεί επίσης στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφώ σε περιοδικά και blogs, έχω εργαστεί σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και είμαι συγγραφέας 3 λογοτεχνικών βιβλίων. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου είναι οι δυο μου γιοι, ο ένας φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών και ο δεύτερος μαθητής της Γ΄ Λυκείου.

Γεννήθηκα και ζω στο Ελευθέριο Κορδελιό, το οποίο αγαπώ πολύ.

Μια περιοχή με αμέτρητα προβλήματα, αλλά με ωραίους και κυρίως νέους κατοίκους. Ειδικότερα, νεαρά ζευγάρια που επιλέγουν να φτιάξουν τη ζωή τους σε μια προσιτή περιοχή. Σε μια περιοχή, όμως, αδικημένη και αφημένη κυριολεκτικά στην τύχη της. Και τούτο το λέω με πάσα υπευθυνότητα. Το βιώσαμε όλοι στο πετσί μας, ειδικότερα την περίοδο του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, τότε που το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν βόλτες στους δρόμους. Γιατί ΚΑΙ περί αυτού πρόκειται. Στο κομμάτι του πολιτισμού και του σεβασμού στους υπαίθριους αστικούς χώρους, που το γνωρίζω πολύ καλά, ο Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα.

Είναι αδιανόητο ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος να βρίθει αφρόντιστων χώρων. Μετρημένες παιδικές χαρές στα δάκτυλα – οι περισσότερες με άμμο(αν είναι δυνατόν)- πάρκα με χώμα, δίχως γρασίδι ή λουλούδια, ελάχιστα γήπεδα για άθληση. Κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια-αδύνατο να τα περπατήσεις αν είσαι μαμά με καρότσι ή άτομο με κινητικά προβλήματα. Αναψυκτήρια αναξιοποίητα, όπως εκείνο στην οδό Κατσαντώνη, αφημένο τελείως στη μοίρα του, να ρημάζει, συντριβάνια δίχως νερό. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαμε καμία ουσιαστική παρέμβαση για να καθαριστούν, να ομορφύνουν.

Ό,τι σπάει(πλακάκι/πεζούλι/παρτέρι) δεν ξαναφτιάχνεται. Ό,τι μαραίνεται δεν ανανεώνεται. Είναι απίστευτη η εγκατάλειψη της δημόσιας εικόνας στην περιοχή μας, που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού. Για να μην μιλήσουμε για τις παρωχημένες βιβλιοθήκες, τους χώρους των ΚΑΠΗ, το κτίριο στη Μοναστηρίου, που μόλις πριν λίγο καιρό αποφάσισαν να μεταφέρουν εκεί τη Δ/νση Πολιτισμού, μήπως και το αξιοποιήσουν.

Δεν θα επεκταθώ σε σχολεία, καθαριότητα ή κοινωνικές δομές.
Για όλα αυτά λοιπόν είναι υπεύθυνες συγκεκριμένες διοικήσεις και άνθρωποι που ανερυθρίαστα ζητούν ξανά και ξανά την ψήφο σας.

Ας τους δείξουμε πώς είναι να νοιάζεσαι και να φροντίζεις πραγματικά έναν τόπο. Πώς χτίζεις σήμερα αποφασιστικά, με σχέδιο, δίχως δεσμεύσεις, μικροπολιτική, ραγιαδισμό και κωλοτούμπες σε τρίτους, το παρόν για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Σεβόμενοι το αστικό τοπίο, ενισχύοντας ουσιαστικά την τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί! Αφήνοντας πίσω το παλιό, το κατεστημένο, τους ίδιους και τους ίδιους που μας χόρτασαν λόγια και θεαθήναι, ενώ από ουσία είναι ένα απόλυτο μηδέν.

Ψηφίστε ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται, που μπορούν να μετατρέψουν τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε δήμο πρότυπο. Ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία και διάθεση να κάνουν τα σκοτάδια φως!!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ