Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚείμενο στήριξης του Δήμου Χλωπτσιούδη στη Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου

Κείμενο στήριξης του Δήμου Χλωπτσιούδη στη Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου

Τη στήριξή του στη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Θανάση Κοκονά δημοσιοποίησε ο Δήμος Χλωπτσιούδης, κριτικός ποίησης, ποιητής και εκπαιδευτικός, μέλος της Οργάνωσης Μελών Κορδελιού-Ευόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος του ΔΣ και δάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου με το παρακάτω κείμενο:

«Οι δημότες του Κορδελιού και του Ευόσμου τούτες τις εβδομάδες καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ δύο επιλογών: των ψηφοδελτίων του Ηνωμένου Φιλελευθερισμού και εκείνου της Λαϊκής Συσπείρωσης, των 4 ψηφοδελτίων που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (και ολίγα –ευτυχώς– μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησαν τον κοινό μας αγώνα) και του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι “μεταγραφές” από παράταξη σε παράταξη δεν αποδεικνύει όμως μόνο τη συστράτευση των συντηρητικών δυνάμεων της πόλης πίσω από “ανεξάρτητες” –τάχα– παρατάξεις, αλλά και τον τυχοδιωκτισμό τελικά αυτών των υποψηφίων.

Αυτές τις μέρες ευθύνης για αντίσταση απέναντι στην ανθρωποφαγική πολιτική των διαχειριστικών λογικών, των πολιτικών χωρίς όραμα και των προτάσεων που αφήνουν τον Άνθρωπο έξω από το πλαίσιο αναφοράς, συντάσσομαι με τον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να αντισταθεί στον κανιβαλισμό και να αντιταχθεί στα νεοφιλελεύθερα σχέδια.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ οι καθαρές θέσεις, ο καθαρός λόγος και η αντίθεσή μας απέναντι στην αδηφάγα πολιτική που άσκησαν οι εργολάβοι σε αυτή την πόλη, ώστε να την καταστήσουν απάνθρωπη.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ η απειθαρχία απέναντι στις ανθρωποθυσίες του νεοφιλελευθερισμού και το κοινό όραμα για μία πόλη προσβάσιμη, συμπεριληπτική και ανθρώπινη που θα σέβεται τους κατοίκους της. Όταν οι δημότες του Ελευθερίου-Κορδελιού και του Ευόσμου απειλούνται με εργασιακή επισφάλεια και ανεργία, όταν καλούνται να εργάζονται 13 ώρες για να καταφέρουν απλώς να επιβιώσουν, τότε οφείλουμε να υψώσουμε τη δική μας φωνή αντίστασης. Και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη εγγύηση ότι η φωνή μας δεν θα περιοριστεί μόνο στη λογική των ψήφων και μιας κομματικής σημαίας ή των ατομικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση μίας έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αποφασισμένη όχι μόνο να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης, αλλά και να παλέψει για αυτές.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ οι κοινοί αγώνες για την απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων, τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Απέναντι στη μόλυνση και τη ρύπανση δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας των κατοίκων και των δημοτών, πέρα από επικοινωνιακές τουφεκιές στον αέρα.

ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ο αγώνας για σχολική στέγη προκειμένου να μην στοιβάζονται τα παιδιά/μαθητές μας σε τάξεις κλουβιά. Ορισμένα σχολεία μας δεν έχουν καν άδεια από την πυροσβεστική, σε άλλα οι μαθητές/μαθήτριες στοιβάζονται σε υπόγεια, τα διαπολιτισμικά σχολεία του δήμου έχουν υποβιβαστεί σε συμβατικά σχολεία.

ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ η αγωνία για μία πόλη προσβάσιμη, που θα προστατεύει τους αναπήρους και θα τους στηρίζει με έργα υποδομής, που θα καταδικάζει τον ρατσισμό και θα είναι ανοιχτή σε όλους.

ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό. Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου διαθέτει τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Κι όμως ποτέ αυτοί δεν συμμετείχαν στον σχεδιασμό μιας πολιτικής για τον πολιτισμό. Κι όμως οι σύλλογοι αυτοί που λειτουργούν όπως τα παλαιά πνευματικά κέντρα είναι τα φυτώρια μελλοντικών καλλιτεχνών. Οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο μας αδιαφορούν για τους καλλιτέχνες της πόλης μας, ενώ ορισμένοι “έχουν εξοστρακιστεί” από δημοτικές εκδηλώσεις.

Ζούμε σε έναν δήμο που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή ηλικίας των κατοίκων και μεγάλο μαθητικό δυναμικό και υψηλό δείκτη πτυχιούχων. Αλλά ακόμα ψάχνει την ταυτότητά τους και αναζητά λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών. Τα ιδιαίτερα όμως αυτά χαρακτηριστικά που κάνουν το Ελευθέριο-Κορδελιό και τον Εύοσμο ξεχωριστό δήμο, απουσιάζουν από τον σχεδιασμό των δημοτικών παρατάξεων.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει ψήφος στην αντίσταση, μετατροπή της οργής σε δράση για αλλαγή, αγώνα για μία πόλη ανθρώπινη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ