Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: «Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ισότιμη κοινωνική εξέλιξη»

Μαρία Μανούκα: «Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ισότιμη κοινωνική εξέλιξη»

Στον αγιασμό του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  στο Κορδελιό παρευρέθηκε χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα, ευχόμενη σε όλες και σε όλους «καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο».

Απευθυνόμενη στις μαθήτριες, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός κάθε προσπάθειας, τόσο για την πρόοδο των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όπως σημείωσε μετά το τέλος της τελετής του αγιασμού: «Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και σε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο. Αποστολή του σχολείου είναι η μόρφωση και η συμμετοχή στην κοινωνία, διότι η παιδεία, η εκπαίδευση και η αγωγή των παιδιών είναι τα πολυτιμότερα εφόδια για την εξέλιξή τους στο μέλλον. Ένα μέλλον που κάθε μια και κάθε ένας συνάνθρωπός μας πρέπει να προσδοκά, να ονειρεύεται, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ισότιμη κοινωνική εξέλιξη!

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Κορδελιού υπηρετεί την παραπάνω αρχή, αφενός παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σήμερα στο σχολείο, αφετέρου διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα αύριο στην κοινωνία και την εργασία.

Σε ό,τι με αφορά θα είμαι συμπαραστάτης και αρωγός κάθε προσπάθειας, τόσο για την πρόοδο των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ