Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ & ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ & ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αγαπητά μου παιδιά σήμερα σας παραδίδουμε ένα σχολείο για το οποίο δούλεψαν πολλοί άνθρωποι.

Σε σας απομένει μόνον ένα πράγμα. Να το προσέχετε και να το αγαπάτε . Από σήμερα είναι δικό σας» Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Με μια σεμνή και λιτή τελετή εγκαινίων της οποίας προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός ενόψει της Νέας Σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Στασυρουπόλεως κ,. Βαρβάβα , παραδόθηκε στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της τοπικής κοινωνίας ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, που θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στον Δήμο μας παρέχοντας στους μαθητές την δυνατότητα να περνούν τις ώρες της εκπαίδευσής τους σε ένα χώρο σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο.

Μετά τις εγκάρδιες ευχές για καλή πρόοδο στους μαθητές, υγεία και προκοπή σε όλους,και συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του σχολείου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του είπε «Μόλις χθες μετά από 100 χρόνια ο δήμος μας ,απέκτησε το πρώτο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού και σήμερα μετά 10 χρόνια ο Δήμος μας αποκτά ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας μας, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και δημοσίως. Όπως επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και όλους όσοι εργάσθηκαν, συνεργάσθηκαν και συνέβαλλαν στην διεκδίκηση, την κατασκευή και στην ολοκλήρωση του έργου» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχόμενος στα παιδιά να είναι γερά, να το χαρούν, να ζήσουν μέρες ξένοιαστες, γεμάτες γνώση, έμπνευση και δημιουργία, ώστε αυτό το στολίδι της εκπαίδευσης- να γίνει σημείο αναφοράς και γνώσης για μικρούς και μεγάλους ανταποκρινόμενο με τις καλύτερες προϋποθέσεις στις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης. Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος επεσήμανε « Επειδή σήμερα σε κάποια σχολεία ΔΕΝ θα χτυπήσει το κουδούνι και δεν θα γεμίσουν με μαθητές, είτε γιατί αυτά τα σχολεία κάηκαν είτε γιατί καλύφθηκαν από τόνους νερού και λάσπης, θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας όπως ΠΑΝΤΑ θα συμμετέχει σε κάθε οργανωμένη πρωτοβουλία και είμαστε ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ παρόντες όπου και ΜΕ ότι μας ζητηθεί για τους συμπατριώτες μας . Ο νους μας, η ψυχή και η προσευχή μας είναι κοντά τους!

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αντί ομιλίας προτίμησε αρχικά έναν διαδραστικό διάλογο με τους μαθητές ρωτώντας τους εάν τους αρέσει το καινούργιο σχολείο τους και εάν είναι χαρούμενοι που αρχίζουν τα μαθήματα. Στη συνέχεια είπε στα παιδιά με τρόπο απλό και απόλυτα κατανοητό χωρίς αριθμούς και ορολογίες, ότι αυτό το σχολείο είναι ένα από 19 σχολεία που έκτισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα σε 4 χρόνια και έχει ήδη δρομολογήσει το χτίσιμο άλλων 35 σχολείων με την ολοκλήρωση των οποίων θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην ΠΚΜ. Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε ότι σ έναν τόσο μεγάλο Δήμο με τόσες πολλές νέες οικογένειες είχε να κτισθεί σχολείο 10 ολόκληρα χρόνια και ότι είναι πολύ ικανοποιημένος που παραδόθηκε φέτος, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι κοντά σε κάθε αίτημα της παιδείας η οποία αποτελεί και προσωπική του προτεραιότητα γιατί μαζί με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Κλείνοντας έκανε μια πολύ συγκινητική αναφορά στους πλημμυροπαθείς και στους μαθητές του θεσσαλικού κάμπου στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΚΜ και έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχόμενος σε όλα τα παιδιά – μεταξύ των οπαίων και στον γιο του που φέτος είναι πρωτάκι καλή πρόοδο.

Στην μεγαλύτερη, στην ασφαλέστερη και στην αποδοτικότερη επένδυση που κάνουν από κοινού Πολιτεία και Δήμοι για το μέλλον της χώρας μας, που είναι η παιδεία και η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών, αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης πρ. Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης, ευχόμενοι στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο και περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα και γήπεδο μπάσκετ στον αύλειο χώρο και παρέχει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα πρότυπο σε υποδομές και εγκαταστάσεις, το οποίο κατασκευάστηκε πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου, σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο, αύλειο χώρο για τη συγκέντρωση των μαθητών και γήπεδο αθλοπαιδιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ». Φορέας υλοποίησης του έργου τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειαρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου, στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης και κ. Μαρία Μανούκα, υποψήφιοι Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και όλη η μαθητική κοινότητα!

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ