Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈργα και λύσεις θέλει ο κόσμος, όχι φωτογραφίες

Έργα και λύσεις θέλει ο κόσμος, όχι φωτογραφίες

Μπήκαμε στο τελευταίο χρονικό διάστημα για τις δημοτικές εκλογές. Πλέον όλοι οι συνδυασμοί με τους υποψηφίους τους κάνουν τον αγώνα για να κερδίσουν τη μάχη. Οι δημότες θα ψηφίσουν και θα εκλέξουν αυτούς που θεωρούν ότι θα βρίσκονται δίπλα τους για να τους ακούσουν και να τους λύσουν τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν στην επόμενη πενταετία.

Οι υποψήφιοι όμως τι κάνουν γι’ αυτό; Τι κάνουν για να δείξουν ότι είναι (και θα είναι) κοντά στον κόσμο και αξίζουν την ψήφο τους;

Η απάντηση είναι πως βγαίνουν φωτογραφίες! Σε εκκλησίες, σε πανηγύρια, σε λαϊκές αγορές, σε οποιοδήποτε μέρος που μαζεύεται κόσμος. Έτσι κατανοούν οι υποψήφιοι πως δείχνουν ότι βρίσκονται δίπλα στους δημότες μας; Με φωτογραφίες και δημοσίευση τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα τους δει ο κόσμος και θα τους αισθανθεί δίπλα τους;

Κύριοι και κυρίες, επειδή είστε υποψήφιοι να σκέφτεστε τον κόσμο και μην τον υποτιμάτε τόσο πολύ. Το κριτήριο του δεν μπορεί να είναι οι φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν αρκείται στις φωτογραφίες. Έργα θέλει. Λύσεις στα προβλήματα του, που δεν είναι λίγα. Ίσα ίσα πάρα πολλά είναι.  Να πάτε κοντά του χωρίς φωτογραφικές μηχανές και χωρίς κινητό για selfie. Να τον ακούσετε, να τον σεβαστείτε.

Δεν είναι όλα φωτογραφία. Όλα είναι έργα. Έργα, χωρίς πολλά λόγια. Έργα για να λυθούν προβλήματα. Έργα για να γίνει καλύτερη και πιο ασφαλής η ζωή όλων. Όχι άλλες φωτογραφίες, χόρτασε ο κόσμος ήδη από την ποσότητα αυτών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ