Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦροντίδα της φύσης: Μια συνέντευξη με τον συμπολίτη - κηπουρό της περιοχής...

Φροντίδα της φύσης: Μια συνέντευξη με τον συμπολίτη – κηπουρό της περιοχής μας

Το πάρκο Λυκαονίας βρίσκεται στην ομώνυμη οδό στην δημοτική ενότητα Ευόσμου και συνορεύει με το Ελευθέριο Κορδελιό. Το πάρκο Λυκαονίας πάντα με εντυπωσίαζε, είχε κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τα άλλα πάρκα του δήμου μας. Είναι ένα προσεγμένο και περιποιημένο πάρκο, ναι αυτό είναι! Πραγματικά κρίμα που αυτό είναι η εξαίρεση…

Είναι εμφανές ότι περιποιούνται τον χώρο χέρια γεμάτα αγάπη και ενδιαφέρον, τα λουλούδια γύρω από τα δέντρα είναι πανέμορφα, ενώ με εξέπληξαν τα ξύλα προστασίας γύρω από τα δέντρα, το ίδιο και οι διαφορές νέες φυτεύσεις που υπάρχουν. Πραγματικά μια όαση.

Έτσι λοιπόν βρήκα τον συμπολίτη μας, ο οποίος φροντίζει με μεγάλο ζήλο το πάρκο, για μια όμορφη συζήτηση. Ο Βασίλης είναι ένας λαϊκός άνθρωπος, που σχεδόν μόνος του έχει κάνει την αξιέπαινη αυτή δουλειά!

Αγκίδα – ΓΚ: Πως και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την περιποίηση του πάρκου της γειτονιάς σου; Γιατί;

Βασίλης: Με το πάρκο ασχολούμαι πολλά χρόνια από τότες που φύτεψε ο δήμος γύρω γύρω δεντράκια, έχει αρκετά χρόνια… Μου αρέσουν τα φυτά και περνάω την ώρα μου με αυτά. Έχω φυτεύσει και εγώ γύρω στα 30 δεντράκια μέσα στο πάρκο.

Α-ΓΚ: Ξεκίνησες από καθαρό ενδιαφέρον δηλαδή; Ποιος είναι ο στόχος και τι θέλεις να καταφέρεις μέσα από αυτήν την δράση ;

Β: Είναι κάτι που μου αρέσει… ομορφαίνω τη γειτονιά μου… Βέβαια αυτό έχει πολύ κόπο και κούραση, αλλά ανταμείβομαι από το αποτέλεσμα!

Το αποτέλεσμα!

Α-ΓΚ: Ποιες ήταν οι πρώτες σου εργασίες; Πλέον τι παρεμβάσεις κάνεις;

Β: Για να φυτέψω  έπρεπε να σκάψω με τον κασμά και την τσάπα γύρω-γύρω από όλα τα δέντρα, αυτό βέβαια γίνεται σιγά-σιγά γιατί είναι πολύ δύσκολο.

Τώρα μόνο καθαρίζω τα χόρτα και φυτεύω καινούργια λουλούδια, κάθε απόγευμα επιπλέον ποτίζω με το λάστιχο.

Α-ΓΚ: Δεν λειτουργεί αυτόματο πότισμα, ή υπάρχει δημόσια πηγή ;

Β: Υπάρχει αυτόματο πότισμα που ποτίζει το βράδυ, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα τα βοηθάω εγώ με το λάστιχο.

Α-ΓΚ: Μάλιστα. Ποια είναι η εμπειρία σου με τις δημοτικές αρχές, την Υπηρεσία Πρασίνου κ.α; Αντιμετώπισες ποτέ κάποιο πρόβλημα;

Β: Με την υπηρεσία πρασίνου μιλάω συνέχεια και με βοηθάνε όσο μπορούν και αυτοί, με το να φτιάχνουν τις βλάβες του αυτόματου ποτίσματος και να κουρεύουν όταν έρχεται η σειρά μας στο χορτάρι.

Α-ΓΚ: Το πάρκο Λυκαονίας είναι πράγματι ένα “διαμαντάκι” μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στα υπόλοιπα πάρκα του δήμου, που υστερούν σημαντικά. Τι έχεις να πεις περί αυτού; Γιατί δείχνει τέτοια ” κολλήματα” ο Δήμος στην φροντίδα του πρασίνου;

Β: Πιστεύω λόγω έλλειψης προσωπικού. Νομίζω είναι γενικό το κακό και σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Α-ΓΚ: Κλείνοντας, έχεις κάποια ιδιαίτερα μελλοντικά σχέδια για το χώρο;

Β: Μακάρι να μπορώ και του χρόνου να  βάλω ακόμα περισσότερα λουλούδια.

Να περνάει ο κόσμος να τα βλέπει και να τα χαίρεται, χωρίς να τα κόβει βέβαια ?

Α-ΓΚ: Φυσικά!

Αλήθεια, αν ήμασταν όλοι έστω και λίγο σαν τον Βασίλη, δείχναμε σεβασμό και εκτίμηση προς τον δημόσιο χώρο, ο τόπος μας θα ήταν λιγάκι καλύτερος και ομορφότερος!

Γιάννης Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ